Redactieblog

281 x bekeken

LTO Noord: nieuwe bedrijvigheid vooral goed

LTO Noord Friesland vindt het goed dat vrijkomende agrarische gebouwen gebruikt worden voor activiteiten van andere aard, zolang ze geen hinder opleveren voor bestaande landbouwbedrijven.

Dat zegt de organisatie in reactie op de ontwerpverordening Ruimte Fryslan van de provincie. LTO Noord vindt de nieuwe bedrijvigheid vooral goed voor de leefbaarheid van het platteland.

LTO Noord pleit bovendien voor verbetering van de Ruimte-voor-ruimteregeling om hiermee de ruimtelijke kwaliteit in het landelijk gebied te verbeteren. De huidige regeling kan volgens de belangenorganisatie beter worden benut. "In de voorwaarden voor de bouw van een nieuwe woning na de sloop van beeldverstorende bebouwing worden nu harde grenzen van 1000 m2 of 1500 m2 gehanteerd. De mate van beeldverstoring zou ook een rol moeten spelen, zodat ook kleinere beeldverstorende objecten voor de regeling in aanmerking komen. De ruimtelijke kwaliteit is daar bij gebaat", aldus LTO Noord.

Of registreer je om te kunnen reageren.