409 x bekeken 2 reacties

Koopmans prijst politieke commentaren Boerderij

De politieke commentaren van Haags verslaggever Henk Dokter van weekblad Boerderij hebben grote invloed gehad op het politieke bewustzijn van Tweede Kamerlid Ger Koopmans (CDA).

Dat zei hij vanmiddag tijdens een schorsing van een vergadering van de vaste commissie voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie ter gelegenheid van het afscheid van Dokter. Koopmans stelde dat Dokters scherpe analyses hem altijd hebben geprikkeld. “En mede daarom sta ik hier ook.”

Een schorsing van een debat voor het afscheid van een journalist is zeer uitzonderlijk. Dokter heeft 44 jaar voor Boerderij gewerkt, waarvan 18 als hoofdredacteur en 13 als politiek verslaggever in Den Haag. Bij zijn afscheid waren ook oud-landbouwminister Gerda Verburg en Kamervoorzitter Gerdi Verbeet aanwezig.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Trouwe lezer

    Het is zeer jammer dat hij vertrekt. Hij werd steeds beter, ervaring en durf. Zo moesten ze allemaal zijn. Henk bedank!

  • no-profile-image

    Egbert Jonkheer

    Petje af!

Of registreer je om te kunnen reageren.