239 x bekeken 3 reacties

Kamer wil onderzoek naar Natura 2000

Het Planbureau van de Leefomgeving (PBL) en Wageningen UR doen onderzoek naar de knelpunten bij de invoering van Natura 2000.

Juridische en ecologische aspecten staan daarbij centraal. De studie is een lang gekoesterde wens van de Tweede Kamer. Eind vorig jaar dienden PvdA en D66 hiertoe een motie in. Dinsdag werd een onderzoeksvoorstel met algemene stemmen aangenomen. De opdracht kost 50.000 euro en moet in januari worden afgerond.

Aanleiding voor het onderzoek is de moeizame voortgang van Natura 2000. De Tweede Kamer wil weten op welke wijze het proces kan worden bevorderd en wil die informatie gebruiken bij de samenvoeging van de Flora- en faunawet, Natuurbeschermingswet en Boswet. Een vergelijking met andere Europese lidstaten behoort ook tot de opdracht.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  joep

  wat een *-stuk

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als je de ultra linkse slippendragers van de milieubeweging het PBL dat onderzoek laat doen, dan weet je de uitkomst bij voorbaat al

 • no-profile-image

  dd

  Wie betaalt, bepaalt. Heel moeilijk dit.

Of registreer je om te kunnen reageren.