5 reacties

Kamer komt op voor muskusrat

De Tweede Kamer wil een minder harde aanpak van de muskusrat.

Op initiatief van de Partij voor de Dieren zijn hiertoe vanmiddag drie moties aangenomen. Zo wordt het kabinet opgedragen onderzoek te verrichten naar het nut van de muskusrattenbestrijding. Ook moet er een studie komen naar een verbod op verdrinkingsvallen. Bij groot onderhoud aan waterkeringen dienen voortaan preventieve maatregelen tegen de graafactiviteiten van de dieren te worden genomen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ??

  En als het straks dus gigantisch misgaan, nemen ze waarschijnlijk ook de verantwoording. Kijkt naar de kalender, nee geen 1 april.

 • no-profile-image

  koetje

  What's next?Mollenvangen?

 • no-profile-image

  boeren

  Goede grap maar het is nog geen 1 april!!!

 • no-profile-image

  Herman Schober

  Hè hè, eindelijk! Eindelijk wordt iets gedaan aan het gruwelijk lijden dat dieren wordt aangedaan op grond van aannames en vermoedens. Er is nog nooit een dijk bezweken door toedoen van muskusratten en het geld dat aan de bestrijding - die ook nog niet eens effectief is - wordt besteed kan worden gebruikt voor versterking van dijklichamen, oevers en walkanten om eventueel schade te voorkomen. Heel langzaam breekt bij een aantal lieden het besef door dat doden en zeker op de gruwelijke wijze als hier - niet meer de eerste optie dient te zijn. Respect voor het leven en mededogen met andere levende wezens begint kennelijk hier en daar door te breken.

 • no-profile-image

  ??

  Herman, misschien niet bij je opgekomen, door de bestrijding, dat er geen dijken bezweken zijn? En de kosten zijn zo hoog, dat we makelijk een nw delta werk aan kunnen leggen, man oh man,kom eens buiten.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.