27 reacties

Groenlinks ziet niets in dierenpolitie

GroenLlnks verwacht weinig heil van de in het regeerakkoord aangekondigde dierenpolitie.

De partij ziet liever een verbod op de intensieve veehouderij en strengere regels voor dierenwelzijn.

Volgens Tweede Kamerlid Arjan El Fassed moet het kabinet het voor de dierenpolitie gereserveerde geld investeren in bestaande inspectiediensten. Groenlinks heeft daarom gisteren de internetcampagne '114 redt ieder dier' gelanceerd, verwijzend naar het beoogde telefoonnummer van de dierenpolitie.

Op het plan een dierenpolitie op te richten, is niet alleen door Groenlinks met scepsis gereageerd. Ook de Partij voor de Dieren en dierenrechtenorganisaties twijfelen aan het nut. Premier Mark Rutte zei onlangs op een VVD-bijeenkomst op de vraag waarom hij dit heeft opgenomen in het regeerakkoord: "je moet wel eens wat". Het idee is afkomstig van gedoogpartner PVV.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Saskia

  Symboolpolitiek dus weer... Van VVD, PVV en vooral CDA verwacht ik niets op het gebied van verbetering van dierenwelzijn in Nederland. Ik hoop dat het zal meevallen, want de dierfabrieken worden alleen maar groter, ten koste van de dieren en de welwillende boeren.

 • no-profile-image

  burger

  Ja GJ, een hond de hele dag in een bench is dieronvriendelijk net zoals die varkens in hun kleine hokjes

 • no-profile-image

  ??

  Saskia, Elke onderneming groeit, dus je bent tegen elke vorm van economische vooruitgang? Tip Noord Korea,Cuba hebben zulke typen systemen :))

 • no-profile-image

  linda

  @Han: als de ECHTE kosten van de intensieve veehouderij doorberekend zouden worden dan piept de Rechtse kliek wel anders! de kosten van de ruimingen, de bodem, water, luchtvervuiling, de broodroof uit de Derde Wereld, de ziektebestrijding, het vernietigde amazonewoud, het uitsterven van dieren aldaar, het verdwijnen van de biodiversiteit. rondom de megastallen vliegt geen enkel bijtje of vlinder, de stank drijft omwonenden de psychiatrie in. de lijst kan oneindig langer gemaakt worden betreft de verspilling veroorzaakt door de veeindustrie. Die kosten

 • no-profile-image

  burger

  Enerzijds wordt door de overheid een dierenpolitie opgericht, die mishandeling van een paar huisdieren moet aanpakken. Anderzijds wordt door diezelfde overheid toegestaan dat miljoenen landbouwdieren in te kleine hokjes een ellendig leven hebben. Ik kan Femke alleen maar gelijk geven.

 • no-profile-image

  .

  De aid is bevoegd voor alle strafbare feiten Han. Dus kan je ook bekeuren voor het rijden met een te brede tractor ivm de wegverkeerswet. Maar ook voor schothondjes die niet goed worden verzorgd. Doch in principe doet de dierenbescherming dit.

 • no-profile-image

  koetje

  Eigenlijk best grappig,Groen Links aanhangers maken de meeste airmiles heeft onderzoek aangetoond,en maar door mekkeren over de oerbossen.

 • no-profile-image

  gj

  Ja wel degelijk. de kippen "zingen" van geluk.
  En wat denk je waarom zij zoveel eitjes leggen? Ook omdat zij het toch wel naar hun zin hebben.

 • no-profile-image

  fer

  nog ooit in een schuur met een legbatterij geweest zeker gj? dan praat je wel anders....

 • no-profile-image

  herkauwer

  Down Under, als ik dit zo eens bekijk dan sta jij op het punt om agriverzwaard in de Tongelreep te springen. Niet doen, tenzij je van tevoren secuur de diepte hebt gemeten! Randstadboer, de Pernisaromaten, die een groot bestanddeel van jouw 'frisse lucht' uitmaken, zijn kennelijk ook slecht voor jouw gezichtsvermogen. Aan het veevoer worden namelijk al jarenlang allerlei Rendac- pardon ZLTO- beendermeelfracties toegevoegd. Maar die passen meestal nét niet meer op het etiket of op de vrachtbrief. Burger, jouw Femke-adoratie is ontroerend. Jammer dat dat mens nog geen hert van een grachtengordelvlo kan onderscheiden. Die springen immers allebei! En Koetje Boe hoe staat het met jouw airmiles? Toch zeker al wel een keertje per heli vanuit Eelde omhoog geweest om jouw bedrijf van bovenaf te kieken? Of deelt de Dongeradielse Boerenbond geen airmailes uit? Tenslotte een welgemeend advies voor GJ. Beste man, stop acuut met pogingen om na te denken. Zure zult is namelijk iets heel anders dan een normaal functionerend brein! Ach beste Fer, wij weten hoe erg het in die stallen is, maar het wordt botweg ontkend. Nou ja: de bio-industrie is in haar laatste fase. Een doodstrijd, zo gezegd. Die mag van mij wel een stief kwartiertje gaan duren!

 • no-profile-image

  Dierenvriend

  Honden- en Kattenpolitie, dat lijkt me een prima idee. Zeker katten veroorzaken heel veel overlast.

  400 kinderen per jaar worden ernstig ziek, soms hele leven blijvend gehandicapt of blind. Soms pas blind na 20 jaar.

  Oorzaak? Katten !

  Katten vernielen de boel, schijten alles onder in de tuin bij een ander, schijten op kinderspeelplaatsen.

  Ik heb zelf ook een kat. Ingeënt tegen toxoplasmose. Komt niet buiten eigen huis of eigen tuin.

  Katten: verplicht inenten, uitlaten aan de lijn en schepje mee !

  Alle loslopende katten: vangen in vangkooien.

  Hoge boetes, en politie die dat echt controleert.

  Kunnen ze meteen die mensen die hun hond overal laten schijten aan pakken.

 • no-profile-image

  down under

  Han ik sluitmje bij je uiteenzettingen aan. @ Linda, verder wil ik de (steeds maar weer terug kerende leugen) stelling: door de Nederlandse intensieve veehouderij verdwijnd het Basiliaans oerwoud, ontkrachten. 1.We werken in Nederland met een stelsel van varkensrechten. Ja, er komen grotere stallen maar dat betekend dat in de plaats daarvoor een meervoud aan kleinere (en vaak miliue onvriendelijker) stallen leeg komen danwel gesloopt worden. 2.De voerderconversie (voor een leek = hoeveel kg voer er voor een kg vlees nodig is) is nog steeds dalende, en zal wanneer de berenmesterij doorzet alleen nog maar scherper worden! Conclusie: een niet groeiende Nederlandse varkenspopulatie die een dalende behoefte heeft aan voer omdat ze dat, wat ze krijgen, efficienter omzetten in vlees zorgt niet voor de kap van het oerwoud!!! Dat die kap die daar wel plaats vindt als oorzaak heeft is 1 op 1 te herleiden aan de toenemende wereldbevolking en het stijgende vleesproductie elders. Dus nogmaals, en dit is niet disresepectvol bedoeld, als je je ideologie wildt verkondigen doe dit dan op basis van feiten en niet met verdraaide of halve waarheden!

 • no-profile-image

  Han

  Het plan van Groen Links, afschaffing intensieve veehouderij kost Nederland aanzienlijk meer dan 500 dieren agenten.
  Meer strenge regels instellen is mooi maar wie houdt toezicht? Toezicht op professionele dierhouderij zal nog gaan via de huidige instanties, maar toezicht op de vervette schoot hondjes en poesjes? Hier is de AID niet voor bevoegd. Ik zou wel eens een openbaar rapport willen zien over; "Wat kost het de Nederlandse schatkist als we de intensieve veehouderij opdoeken". Misschien piept de Linkse kliek dan anders!

 • no-profile-image

  randstadboer

  Linda,
  Kijk ik op het etiket van het aangeleverde vleesvarkensvoeder
  Wat blijkt , bestaat het mengsel uit voertarwe ,tarwegries ,voergerst ,koolzaadschroot ,koekjes zonnepitschroot,moutkiempellets een half% vetzuren en Vitamine A,D,E.
  Zijn allemaal nevenpodukten vanuit de produktie van consumptiegoederen die geproduceerd worden in Nedeland,
  Dus hou op met dat oerwoudgezwam.
  Mijn luchtwasser is afgelopen zomer overheidswegen gecontroleerd daaruit is gebleken dat de inkomende lucht meer fijnstof bevat dan de uitgaande lucht die door de luchtwasser was gegaan
  Is ook niet vreemd want op 200 meter is een 6baans snelweg.
  Dat zal wel de oorzaak zijn dat er meer astma voorkomt in de stad dan in het buitengebied.
  Herkauwer,
  Is dat nou niet een beetje overdreven van die stank , bij ons wordt de lucht geblazen door een boomwortel filterwand ZoKost geen drol en je ruikt geen varken.

 • no-profile-image

  randstadboer

  Herkauwer aan mijn gezichtsvermogen markeert niets,
  Aan het uwe waarschijnlijk wel of het moet zo zijn dat Linda een alias van u is of zij weet het na 1 tegenreactie allemaal niet meer.
  Ik wil er nog wel even op wijzen dat beendermeel van Rendac al 10 jaar niet meer in veevoeder verwerkt mag worden. Verbranden ze in energiecentrales,
  Dus kom nou eens met feiten en geen leugens.

 • no-profile-image

  toeschouwer

  herkauwer drinkt iets teveel in de zondagavond. Hoef jij niet te werken jochie?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad Linda, als al die kosten worden doorberekend dan kost de bio-industrie honderden miljarden. Per jaar! Voorbeeldje: Er is vorig jaar een grote varkensmegastal gebouwd in de polder hier 5 km vandaan. Met de heersende westenwinden vergalt de vreselijke stank daarvan het leven van de mensen in drie dorpen met in totaal 26.000 inwoners. Zulke kosten, inderdaad!

 • no-profile-image

  Harm

  Herkauwer, Patrick, Linda, Saskia, allemaal dezelfde. Volgens mij is Louise ook een synoniem.
  Dat is op dit forum niet zo moeilijk. Gewoon dezelfde boodschap onder een aantal namen plaatsen. Ik denk dat in dit forum door nog geen 10 personen wordt gereageerd.
  Dus voor de nieuwkomers: laat je niets wijsmaken!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hoi Linda, dit was wel weer effe slikken en luchthappen dacht ik? Ja, het % analfabeten is hoog in agri-nl! Ik kom vanavond wel effe een borrel bij je pakken. Ben toch in de buurt om Anti wat rugdekking te geven.Together we're strong, devided they fall! Pit ze. Klaas!

 • no-profile-image

  fer

  îk weet niet wat jij onder zingen van geluk verstaat? ze branden zeker de snavels af omdat ze het zo naar hun zin hebben. en over dat eieren leggen die beesten zijn daar helemaal op gefokt. en ik ben geen leek ik heb in die pluimveebranche gewerkt.

 • no-profile-image

  koetje

  Haha Herkauwer,ik wist dat je ging happen op die airmiles,touché of niet soms?De gemoedsrust afkopen op de nationale boomplantdag?Of door minder vlees en zuivel te gebruiken? Geen idee wat ze in Dongeradiel allemaal uitdelen trouwens.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Betere wereld, je mag natuurlijk vinden dat mensen zeuren. Maar zelf ben ik er van overtuigd dat we de richting op gaan dat de echte kosten bepalend zullen zijn, en daarmee de veeindustrie in Nederland verdwenen zal zijn. Niet om boeren te pesten, maar meer omdat het een betere afspiegeling is van voedsel en dierwelzijn en daarmee dieren ten behoeve van consumptie door mensen.
  De wal zal het schip keren, en er zal economische waarde toegekend worden aan schone lucht, oerbos, schoon water etc en ook een werkelijke en faire waarde toegekend worden aan grondstoffen ipv de VOC mentaliteit. Er zijn veel mensen die op hun eigen manier daaraan meewerken en daar ook naar leven, en dat worden er alleen maar meer. Maatschappelijke ontwikkelingen gaan in vergelijking met de geschiedenis sneller als ooit. ZLTO is plots fan van Wakker Dier. Zelfs gentech zal verdwijnen is mijn persoonlijke overtuiging en diepe wens, zie INRA halts development of GM crops ==> http://www.gmwatch.org/index.php?option=com_content&view=article&id=12614:inra-halts-development-of-gm-crops Wat eigenlijk zegt Frankrijk stopt met onderzoek en STOPT met ontwikkeling van gentech rassen, wat men in Nederland of bij de WUR nog niet doorheeft, heeft men daar iets sneller door. Wel vraagt het meer visie van boeren belangenbehartigers die daarmee een toekomst genereren voor producerende boeren. Niemand is tegen boeren, echter de manier waarop geproduceerd wordt kan altijd een discussie zijn. En zeker consumenten zouden bewuster moeten zijn en worden, echter die zijn bewust onbewust gemaakt door de eigen zuivel en vlees sector of door een CDA bedreven egoïstisch visie van beleid.

 • no-profile-image

  Betere wereld

  Zielige herkauwer en Linda, jullie willen toch geen drol betalen voor voedsel, zeur dan niet zo.

 • no-profile-image

  gj

  Hallo burger. ik denk dat er in Nederland meer huisdieren worden mishandeld dan dieren in de landbouw.

 • no-profile-image

  gj

  En bij dieren bij de burger denk ik ook aan een schaapje wat niet op tijd wordt geschoren omdat die burger eerst op vakantie gaat en de dieren zonder toezicht achter laat. En dan het schaap half opgevreten door de blauwe vlieg bij thuiskomst vind.
  En al die honden , opgesloten in een bench bij de 2-verdieners.
  Nog veel meer voorbeelden te bedenken.

 • no-profile-image

  down under

  Wat een cryptische teksten zeg herkauwer, of moet ik zeggen Klaas? Hoezo "devided they fall"? Is het zo moeilijk om de werkelijkheid onder ogen te moeten zien? Vooruit kerel ga nog maar wat moed indrinken zodat jullie "together we're strong" kunnen zijn. P.S. vergeet vooral niet tijdens het borrelen om je strategie omtrend het "divide and conquer" questie te stroomlijnen, ik begin nl al de eerste barstjes in jullie , door jullie geachte gesloten bateljon, te zien. O ja, enne vergeet vooral niet je hond morgenvroeg naar buiten te steken want voor je het weet staat de (door huilie, huilie Halsema fel bekritieseerde) dierenpolitie op de stoep wegens vermeende dierverwaarloosing.

 • no-profile-image

  Han

  Linda, denk je nu echt, dat als we in Nederland de intensieve veehouderij afschaffen, de kap van oerbos t.v.b. vlees productie stopt. Helaas dan komt er een ander die de vleesproductie op zich neemt. Alleen dan ben jij gelukkig; "Want wat niet weet (ziet) bestaat niet". Wil je het oerwoud, de biodiversiteit, schone lucht etc. sparen dan zul je toch echt het aantal mensen op de aarde moeten terugdringen tot bv. het aantal van 1950, toen al de door jouw genoemd ellende nog niet bestond. Gaat dit je te ver, dan is een consolidatie op het huidige punt de enige oplossing.
  Durf je deze rigoureuze maatregel niet aan te kaarten, dan moet je je tevreden stellen met de wereld zo hij er over 30 jaar uit zal zien met ca. 9 miljard mensen. Dit probleem is niet op te lossen door links of rechts te kiezen in het stemhokje, beide politieke kanten hebben de huidige situatie met handels steun politiek ondersteund. Ik vind het dan onvolwassen om te suggereren dat het een Rechts uitvinding is waar links zich altijd tegen verzet heeft ne tof linkse mensen geen vlees eten. Dit geloof je zelf toch niet?

Laad alle reacties (23)

Of registreer je om te kunnen reageren.