Redactieblog

GroenLinks wil geen gasopslag bij Pieterburen

De Groningse fractie van GroenLinks wil geen gasopslag in zoutkoepels bij Pieterburen.

Dat heeft de fractie opgenomen in haar verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2011. Het Franse energiebedrijf EDF wil proefboringen doen om te kijken of het mogelijk is om gas op te slaan in de zoutkoepels. De industriële installaties die nodig zijn voor de gasopslag bij Pieterburen verstoren volgens Groenlinks het open wierden- en dijkenlandschap rond Pieterburen.

"De aan de gasopslag gekoppelde plannen van lozing van pekel in het internationaal beschermde natuurgebied de Waddenzee zijn onacceptabel", aldus de partij, die vindt dat het commercieel opslaan en exploiteren van gasvoorraden op vele andere plaatsen in Nederland mogelijk is zonder dat er dergelijke schadelijke effecten zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.