2 reacties

Eerste slag PT boegbeeld

agd.media
Het lijkt een bijzonder goede match: een tuindersdochter met statuur en een ministerachtergrond die goed kan binden.

Agnes van Ardenne lijkt voorwaar een steviger kandidaat voor de voorzitter van het Productschap Tuinbouw dan Tjibbe Joustra. En die schoenen zijn niet makkelijk te vullen.

Van Ardenne wordt weinig tijd gegund om op stoom te komen. Eenmaal binnen moet ze vrijwel gelijk de binding leggen met ondernemers. Volgens de benoemingscommissie is dat aan haar toevertrouwd. Ze staat te boek als warme vrouw met goede contactuele eigenschappen, maar kan ook op haar strepen staan.

Het is heel goed mogelijk dat het niet de enige topfiguur voor de tuinbouw wordt. Mogelijk moet ze een topman of -vrouw boven of naast zich dulden als Greenports Nederland een boegbeeld binnenhaalt. De tuinbouw moet zich hier nog over uitspreken, maar dat zijn veelal dezelfde partijen die in het PT vertegenwoordigd zijn. Wordt het dringen als tuinbouwvertegenwoordiger? Met de keuze voor een publiek bekende figuur als Van Ardenne lijkt die situatie te ontstaan.

Mocht dat boegbeeld er nog bijkomen dan krijgt de tuinbouw een top met ongekende statuur en netwerk. Het lijkt zaak snel duidelijkheid te geven over de toekomst van Greenports Nederland.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ED

  Dat het PT net doet alsof ze bestaansrecht heeft na haar afschaffing heeft maar met 1 ding te maken: de reserves. De reserves mogen onder geen beding terug naar hardwerkende agrarisch ondernemers, dat zou te gek voor worden zijn, het is logischer dat de reserves worden opgemaakt door burocraten, die zijn daar veel beter in.

 • no-profile-image

  arsaca

  Het is te hopen dat een vrouw in staat is om diverse misstanden, onder andere bij Code Goed Bestuur, eens aan te pakken. Dat bedrijfsgenoten gehoord worden bij onjuiste behandeling of bij gedupeerd zijn door interne fouten van het PT.
  Misschien nog urgenter, in staat zijn de ego's eens op te gaan ruimen en objectief tot interpretatie en afhandeling van regelgeving te komen.
  Toezicht door de SER blijkt een wassen ( en ego) neus.

Of registreer je om te kunnen reageren.