Redactieblog

347 x bekeken 1 reactie

Eerste bedrijven stappen over op duurzame palmolie

Drie bedrijven hebben vandaag besloten voortaan alleen nog duurzaam geproduceerde palmolie in te kopen.

Het gaat om broodspecialist Bagels&Beans en fabricanten Sonneveld en Ad van Geloven (Mora) en Echte bakker Visser en Burgemeester. De afspraken zijn het resultaat van de Stichting Monkey Business, die zich inzet voor bescherming van de orang oetang door de aanschaf van duurzame palmolie. Volgens de stichting is door de aanleg van palmolieplantages de afgelopen zestig jaar de populatie orang oetangs gehalveerd.

Monkey Business startte dit jaar een project om het gebruik van duurzaam geproduceerde palmolie in Nederland te stimuleren. De organisatie bond eerder bedrijven als Albert Heijn, Hema en Deka Markt aan zich om gezamenlijk te werken aan concrete oplossingen richting duurzame palmolie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Willem

    Misschien was het wel een idee om in plaats van duurzame palmolie, wat altijd nog palmolie is waarvan vele specialisten zeggen dat het erg ongezond is, boter of europese plantaardige olien te gebruiken. Dit stimuleerd onze eigen produktie, is veel milieuvriendelijker en ook boervriendelijker. OK, het kost misschien 1 of 2 ct extra op de eindprodukten.... Wat wordt de besparing op de ziektekosten, landbouwsubsidies et steunmaatregelen, etc.

Of registreer je om te kunnen reageren.