Redactieblog

Dioxinegehalte omgeving Weurt nog steeds verhoogd

Het dioxinegehalte in het gras in de omgeving van Weurt is nog niet afgenomen.

Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM. Het RIVM heeft twee keer onderzoek gedaan naar de hoeveelheid dioxine. Bij de tweede meting blijkt dat de hoeveelheid dioxines ondanks de regen niet is afgenomen. De dioxines is vrijgekomen bij een grote brand bij vleesverwerkingsfabriek Van de Bilt.

De gemeente Beuningen houdt het advies om vee niet te laten grazen en geen groenten en fruit te consumeren uit het gebied van kracht. Ook wordt geadviseerd geen eieren van kippen die buiten lopen te eten.

Over enkele weken vindt een derde meting plaats. Die vindt onder meer plaats om te kunnen bepalen of de weilanden weer kunnen worden vrijgegeven voor begrazing door vee. Het advies van het RIVM is dan ook om in Weurt het gras niet te gebruiken als voedsel voor dieren totdat de dioxineconcentratie opnieuw is gemeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.