1 reactie

Definitief plan aanpak stikstof uitgesteld

Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) heeft meer tijd nodig om te komen met een voorstel voor de stikstofaanpak.

Hij kan de toezegging van zijn voorganger minister Gerda Verburg om eind dit jaar een definitief plan naar de Tweede Kamer te sturen niet nakomen. Dat zei hij gisteravond tijdens het vervolg van de behandeling van de begroting van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI). Verburg publiceerde afgelopen juli haar zogenoemde Voorlopige Programmatische Aanpak Stikstof (VPAS). Zij beloofde toen met spoed een definitief voorstel op te stellen en dit uiterlijk in december af te ronden.

Volgens Bleker is dat echter niet mogelijk. "De aanpak moet ook werkbaar zijn", zei de staatssecretaris. "Wij kunnen wel iets opleveren dat op onze burelen is gemaakt, maar ik vind dat het eerst in de praktijk moet zijn getest. Ook is er een externe juridische toets nodig. Simpel wordt het niet echt, wel zo simpel mogelijk."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Deze opstelling van dhr. Bleeker geeft hoop.

Of registreer je om te kunnen reageren.