Redactieblog

17 reacties

CBL wil Wakker Dier bij marktconvenant

Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) nodigt Wakker Dier uit om deel te nemen aan het Convenant marktontwikkeling verduurzaming dierlijke producten.

Dat zegt directeur Marc Jansen in reactie op een interview met Hans Huijbers van ZLTO en Sjoerd van de Wouw van Wakker Dier. "ZLTO geeft aan dat ze Wakker Dier de beste samenwerkingspartner vinden in dit dossier. Dan lijkt het me verstandig als Wakker Dier ook aansluit bij het convenant", zegt Jansen. In het convenant werken vertegenwoordigers van alle ketenpartijen samen, zoals LTO Nederland, Dierenbescherming, overheid, CBL en COV. Doel van het convenant is het aanbod van duurzame dierlijke producten met een focus op dierenwelzijn te vergroten.

CBL reageert met enige verwondering op uitspraken van Huijbers en Van de Wouw. "Het lijkt dat ZLTO bereid is forsere stappen te nemen op dierwelzijnsgebied dan ze tot nu toe deden. Wakker Dier lijkt bereid vanuit een positieve benadering verbetering van dierwelzijn onder de aandacht te willen brengen. Dat zijn grote veranderingen", zegt Jansen.

CBL verwacht dat door intensieve samenwerking het beste resultaat geboekt kan worden. "We hebben niets tegen maatschappelijke organisaties en willen graag samenwerken, zolang ze niet contra-productief werken", aldus Jansen.

Lees ook: Huijbers: Wakker Dier is beste partner

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Leuk geleuter allemaal, maar het gaat natuurlijk nooit werken. Hoe denken ze dat te doen met het vele vlees dat uit het buitenland komt? Als kiloknaller naast het 'duurzame' vlees leggen? Dan weet ik wel wat er gaat gebeuren. We zijn geen eiland beste mensen, het heeft dus weinig zin om een heel klein deel van de wereld te veranderen.

 • no-profile-image

  dier

  WD ze uit de droom helpen ?? Ik zou het geweldig vinden, maar dat hadden jullie eigen organisaties allang moeten doen, ze ervan overtuigen, dat eerlijke en ethische producten geld kosten.
  Mijn zegen hebben ze.

 • no-profile-image

  Renske

  Een convenant zegt niets, heeft geen enkele inhoud, geen juridische basis.
  ZLTO had eerst bij de gehele achterban moeten informeren of deze stap wel verstandig is! Je weet wat je eraan hebt!
  Niets!!!! Zaken doe je met mensen die eerlijk en te vetrouwen zijn! Is men nagegaan of ze een crimineelverleden hebben of zelf nu nog ? Fatsoenlijke mensen houden zich aan normen en waarden.

 • no-profile-image

  Diederick

  Opvallend is wel dat Wakker Dier ontzettend veel voor elkaar krijgt. Meer dan de overheid, landbouworganisaties, productschappen enz. Met een klein budget bereiken ze de consumenten, dwingen ze supers duurzamer te zijn. Ze geven zelfs een digitale folder uit waarin alle diervriendelijke aanbiedingen zijn opgenomen. En staan achter de boeren door een betere prijs voor eerlijke producten te bedingen. Ook de Dierenbescherming heeft veel invloed op de gehele sector. Opvallend hoe snel maatschappelijke ontwikkelingen kunnen gaan.

 • no-profile-image

  Opmerkelijk bij onderwerpen als deze is, het draait op dit forum altijd uit op een hoop heen en weer gescheld. Ik vraag me weleens af zouden misschien meestal kinderen zijn die hier reageren? In dit geval toch geen ondernemers uit de bioindustrie die inzien, dat we op deze manier niet verder willen? en de uitgestoken hand van WD aannemen? En dat ZLTO niet eerst uitgebreid de achterban gaat raadplegen is logisch hoor. Als ze dat zouden doen komen ze niet veel verder dan het aanhoren van een hoop gescheld op andersdenkenden

 • no-profile-image

  Jophan

  CBL en overleg! Ik hoop dat er iets goed voor de boeren uitkomt. Men moet wel zeer achterdochtig bij de plannen van CBL blijven. Meestal gaat het zo dat er te veel word opgeschaald, zodat er een overproducte komt. Daarna gaat het CBL weer proberen de boel uit te persen.
  Het eerlijkste en beste zou zijn dat er een keten van boer tot winkel komt, waarbij men uitgaat van een eerlijke kostprijs en een eerlijke winstmarge per groep. Dit moet ik echter eerst zien en dan pas geloven. Laten we hoopvol afwachten.

 • no-profile-image

  herkauwer kom van die zeepkist af, man. trek eerst eens wat kleren aan, je staat voor schut

 • no-profile-image

  herkauwer

  Waar heb jij het nou weer over Brabantse kip zonder kop? Ik heb alle CDA-ers helemaal niet voor Christenhonden uitgemaakt. Dat doe jij zélf! Ik bezig altijd beschaafd taalgebruik en generaliseer zelden. En ik schrijf géén boeken! Want ik ga deze fora ooit bundelen om de politiek én de wereld te tonen hoe intens stom sommige ongeletterde Nederlandse boeren/-innen kunnen zijn. Dat referaat gaan drs Verhagen, dr Donner en dr Hirsch Ballin (allen CDA) dan gebruiken om schluss te maken met heel ongeletterd agrarisch Nederland. Het is maar dat je het weet! Want in een Kenniseconomie is er geen plaats voor sprekende rompen op benen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Renske, ik wijs jou op hetzelfde als vanochtend in een ander forum die scheldende en beschuldigende Boer zonder kop. Het criminaliseren en/of lasterlijk beschuldigen van jou onwelgevallige organisaties en/of (rechts)personen kan je op zware juridische sancties komen te staan. De jurisprudentie daarover liegt er niet om!

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Beste onbekende, je houdt het dan wel netjes en je gaat niet schelden, maar op het moment dat je in meervoud gaat praten (dat we op deze manier niet verder willen), laat je anderen ook al merken de wijsheid in pacht te hebben. Schelden helpt niet, maar altijd denken dat het gelijk aan jouw kant is ook niet. Het verschil zit hem alleen in ieders uitdrukkingsvermogen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Je hebt gelijk Dierens Dier. Als WD door CBL wordt gevraagd om aan te schuiven in het overleg dan is er wéér een stap ter verwezenlijking van het einddoel - bétere dierenrechten en eerlijker prijsstellingen- gezet. Ik zou ook niet weten waarom WD daar verder nog boeren of LTO bij nodig zou hebben. Want zij zijn immers 'linkse werkschuwe nietdeugen?' En nog crimineel en terroristisch ook! Althans volgens de meerderheid van dom nalallend agri-Nederland. Blader er al die fora maar op na.

 • no-profile-image

  Valt het U dan niet op, dat zodra hier iets wordt gepubliceert over WD, Pvdd, natuurontwikkeling, jacht, LTO, het vrijwel altijd uitdraait op heen en weer schelden? Dat heeft altijd tot gevolg dat ik direkt stop met lezen van de betr.reakties, Dat zullen de meeste lezers wel doen. En wat U van mij vindt, vind ik eigenlijk niet zo belangrijk (en dat bedoel ik niet onvriendlijk hoor)

 • no-profile-image

  Ongeschoten beer

  Wanneer elke duurzaamheidsdiscussie maar vergezeld gaat van een financiële duurzaamheidsparagraaf is er niets aan de hand. Als dat niet het geval is moet je gewoon wegwezen. Dat is nou net het probleem van LTO, ook als de andere partij niks wil, blijven ze toch gewoon zitten praten en uiteindelijk willen ze naar huis en geven ze maar weer toe.

 • no-profile-image

  dier

  Is dat niet zo dan? Praten over zaken, zonder over geld te kletsen ? Ongelofelijk...

 • no-profile-image

  herkauwer

  Aha Kritische Lezer, het heeft lang geduurd maar nu hang je! Want ook jij kent ongetwijfeld het gezegde: "verbéter de wereld, begin bij jezelf!" Daarin ligt besloten hetgeen de Pruis als 'Klein faengt men an' duidt! ALLES, maar dan ook werkelijk iedere wezenlijke omwenteling in maatschappelijke patronen en processsen, is ooit heel klein begonnen. Vaak letterlijk: op een zeepkist! Doe daar dus svp niet kleinerend over!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  CBL wil zoals altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, hopelijk helpt wakker dier ze uit die droom. Mooi weer spelen over de ruggen van de landbouw heeft nu lang genoeg geduurd.

 • no-profile-image

  tis om te kotsen

  En iedere CDA-er uitmaken voor gristenhond mag wel zeker Lepmaag
  Ga toch aub weer zo,n flutboek schrijven.
  Zijn we verlost van je aanwezigheid

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.