Redactieblog

258 x bekeken

Biodiversiteitsprijs voor Levende Have

De Stichting Levende Have heeft met het project 'Van regenworm tot Lakenvelder, biodiversiteit op de hobbyboerderij' de prijsvraag Ondernemen & Biodiversiteit in de categorie bewustwording van het ministerie van ELI gewonnen.

Levende Have ontvangt hiermee 15.000 euro. De winnende campagne van Levende Have heeft tot doel bestaande initiatieven in beeld te brengen en anderen te stimuleren goede voorbeelden te volgen. De campagne is vooral bedoeld voor nieuwe bewoners van (voormalige) boerderijen.

"Overal in het land dragen hobbyboeren hun steentje bij aan het behoud van biodiversiteit, bijvoorbeeld door de aanleg van landschapselementen of door het instandhouden van zeldzame rassen van landbouwhuisdieren. Hoe groot hun inzet precies is, valt moeilijk te zeggen. Feit is wel dat hobbyboeren en buitenlui 16 procent van het beschikbare landbouwareaal in beheer of bezit hebben", aldus Levende Have.

Of registreer je om te kunnen reageren.