Redactieblog

1 reactie

ZLTO: aanpak Q-koorts verbeterd

ZLTO vindt het goed dat meerdere instanties de aanpak van Q-koorts evalueren.

Dat zegt voorzitter Jeannette van de Ven van de vakgroep melkgeitenhouderij in reactie op het rapport van de Provinciale Raad Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg (PRMVZ). Van de Ven: "Het is een nuttig rapport. Ik vind wel dat feiten de basis moeten zijn voor aanpassing van het beleid."

In het rapport staat dat de samenwerking tussen de humane en veterinaire sector kan verbeteren. "Die is juist door Q-koorts verbeterd", zegt Van de Ven.

De conclusie dat gezondheid in het landbouwbeleid geïntegreerd moet worden, lijkt volgens ZLTO overbodig. "Gezondheid van mens en dier is met elkaar verbonden via regelgeving. Als op basis van wetenschappelijk inzicht beter beleid nodig is, dan gaan wij daar graag de discussie over aan."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Q koorstgeit

    zlto zet hem op huphup hup

Of registreer je om te kunnen reageren.