Redactieblog

16 reacties

Wakker Dier: verschil omgang huisdier en vee komt door anonimisering vlees

Het verschil in omgang met huisdieren en de omgang met landbouwhuisdieren komt door de anonimisering van vlees.

Dat zegt Wakker Dier. "De vleesproductie vindt plaats achter gesloten deuren en in de supermarkt zijn onherkenbare vleesdelen als gehakt, snacks en kipfilets het populairst", aldus de organisatie.

"Het contrast hoe we met huisdieren en landbouwhuisdieren omgaan neemt met name op dierendag absurde proporties aan. Aan de ene kant worden veel huisdieren met overgewicht extreem geknuffeld en verwend, terwijl aan de andere kant bij de landbouwhuisdieren elke cent bespaard wordt die bespaard kan worden", aldus Wakker Dier.

De gemiddelde Nederlander heeft volgens de organisatie ongeveer twee huisdieren in huis maar ook nog zeven landbouwhuisdieren in de veehouderij lopen. "De gemiddelde prijs van het kattenvoer dat we voor onze poezen kopen is vaak duurder dan het vlees dat mensen zichzelf of hun kinderen voorschotelen", stelt de organisatie.

Wakker Dier heeft vandaag speciaal voor dierendag actie gevoerd. Met een auto met billboard zijn actievoerders achter varkenstransporten gaan rijden. Op de billboards stond de tekst "Dierendag: hoera, we mogen voor het eerst naar buiten... op weg naar de slacht..."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Ja er zijn dure merken kattenvoer ,maar ja sommige mensen willen het beste en duurste voor hun hond of kat

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Uitstekend.Echter wel uitkijken dat men achter de juiste transporten aanrijdt.....

 • no-profile-image

  ??

  Tegen strijdig, de kiloknaller is een lokkertje.
  Gesloten deuren? Varkensshowroom, melkveebedrijven mag je vaak zo bezoeken, campina heeft open dagen daar voor.
  Elke cent wordt bespaard ten nadelen van de welvaart van de dieren? Leg het dan ook volledig uit. Moeten we de varkens/koeien over voeren dat die ook te dik wordt.
  En LTO wil met ze samen werken? Die Sjoerd is niet te vertrouwen.

 • no-profile-image

  Anti Bio-industrie

  Het wordt hoog tijd dat de gruwelijke bio-industrie verdwijnt uit Nederland. Liever vandaag nog dan morgen. Wat dat betreft zou Wakker Dier absoluut in aanmerking moeten komen voor de Nobelprijs voor de vrede!

 • no-profile-image

  down under

  Misser van de bovenste plank: -----Wakker Dier heeft vandaag speciaal voor dierendag actie gevoerd. Met een auto met billboard zijn actievoerders achter varkenstransporten gaan rijden. Op de billboards stond de tekst "Dierendag: hoera, we mogen voor het eerst naar buiten... op weg naar de slacht..." ----- Rijden die oetlullen achter mijn scharrelvarkens aan met dat belachelijke autootje. News flash: ook biologisch gehouden varkens en zelfs scharrelvarkens gaan met die zelfde vrachtauto's naar het slachthuis!

 • no-profile-image

  gert

  In China eten ze hond.Zal dierendag ook wel een feest zijn

 • no-profile-image

  ??

  Tuurlijk een ex-boer, niet een andere naam kunnen verzinnen?
  Hoe ziek zijn de dierenvriendjes wel niet.

 • no-profile-image

  .

  Er worden veel huisdieren mishandeld. Als er veehouders zijn die hun eigen dieren verwaarlozen kan men dat niet goed praten. Maar die problemen worden zo snel mogelijk uit de wereld geholpen. Bij normale huisdieren blijft dat dierenleed maar door gaan!

 • no-profile-image

  boer

  ZLTO WORDT NOU TOCH EENS WAKKER!!!!!!! Je laat je toch niet keer op keer voor de gek houden door dit stelletje steuntrekkers.

 • no-profile-image

  ex-boer

  Prima actie weer van Wakker Dier. Zij leggen tenminste de vinger op de zere plek. Wij moeten eens ophouden met de huichelarij. De misstanden in de vee-industrie zijn onnoemelijk groot. Miljoenen dieren die er dagelijks mishandeld worden door te krappe ruimtes, geen daglicht, erbarmelijke transporten etc. Kom op ex-collega's: beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald! Op naar een 100% plantaardig, diervriendelijk leven!

 • no-profile-image

  a hamstra

  En wat is de mening van onze AGD.
  Vind dat het AGD zulke berichten niet
  klakkeloos .aan ons kan voor schotelen,

 • no-profile-image

  koetje

  Ben je niet naar Amsterdam geweest Leen,daar kon je vandaag(dierendag)je huisdier laten zegenen.

 • no-profile-image

  Doei

  Leen , in China lusten ze er pap van .

 • no-profile-image

  W Geverink

  Ha wat een mop! Tja Down Under, Bij het transport van je biovarkens laat je wel wat steken vallen. Biovarkens zouden eigenlijk vervoerd moeten worden met de stortkar achter het paard net als vroeger. Dik in het stro en een boer die er naast loopt te mennen. Op klompen natuurlijk en in zijn blauwe broek en kiel, petje op en strootje in de mond. Oh, niet te vergeten de rode zakdoek om de nek. Proef de nostalgie! En nu verkeersinformatie. Er staat tien kilometer langzaamrijdend en stilstaand verkeer op.................omdat het maandag is........... en Down Under zijn biovarkens met de stortkar naar de slager brengt.

 • no-profile-image

  Anti

  En die boeren die meewerken aan het reclamespotje van Wakker Dier denken nog dat WD niks heeft tegen boeren, nou lees het stukje goed en je begrijpt dat dat niet zo is, het gaat niet om de kilo knaller maar het gaat er om de boeren weg te jagen, boeren wordt toch eens wakker en laat je niet piepelen door die mensen.

 • no-profile-image

  Leen

  Morgen eet ik mijn hond op!

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.