Redactieblog

337 x bekeken

Virus bedreigt Mexicaanse tomaten- en chilipeperteelt

Een virus bedreigt de Mexicaanse tomatenteelt.

Het Mexicaanse ministerie van landbouw heeft hiervoor een fytosanitaire waarschuwing gegeven. De plantenziekte veroorzaakt schade aan tomaten en chilipepers in het gebied Sineloa. Meer dan 200 hectare tomaten is door het virus verloren gegaan.

Het Mexicaanse ministerie waarschuwt dat als er niet snel maatregelen worden genomen het virus snel kan verspreiden in alle productiefasen van de tomatenteelt. Het ministerie adviseert telers alleen gecertificeerd plantmateriaal te gebruiken en extra alert te zijn op onkruid in de directe omgeving van tomaten.

Het is nog niet duidelijk om welk virus het gaat. In Mexico zijn eerder begomo-virus, bladkrulziekte, tomatenmarchitez-virus en golden mottle-virus vastgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.