Redactieblog

3 reacties

Verkoop trekkers trekt voorzichtig aan

De verkoop van trekkers lijkt iets aan te trekken.

Dat blijkt uit verkoopcijfers van de Federatie Agrotechniek. Tot en met augustus zijn dit jaar in Nederland 1.781 trekkers verkocht. Dat is 14 procent minder dan op hetzelfde moment in 2009. Hiermee is de achterstand iets kleiner geworden. In juli lag de trekkerverkoop nog 18 procent achter het niveau van 2009.

In augustus zijn 154 landbouw- en smalspoortrekkers verkocht, ten opzichte van 96 in dezelfde periode vorig jaar. In 2008 werden in augustus nog 225 trekkers verkocht.

De Federatie Agrotechniek heeft ook cijfers bekend gemaakt van de verkopen naar merk in augustus 2009. Hieruit blijkt dat van de 96 trekkers die deze maand verkocht werden John Deere met 24 trekkers de meest verkochte trekker was, gevolgd door Massey Ferguson (19) en Fendt (14). Tot en met augustus werden in 2009 400 John Deere-trekkers verkocht, New Holland verkocht 387 trekkers en Fendt staat met 364 trekkers op de derde plaats. Met name John Deere, Deutz Fahr en New-Holland, Mc Cormic, Valtra en Zetor merken effect van de economisch moeilijke situatie in landbouw. Deze merken zagen de verkoop in 2009 halveren ten opzichte van het jaar ervoor.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk

  In het verleden is er wel al te vaak en te gauw iets ingeruild. Deze kleine melkveehouder is nog zeer content met zn 2 zetors uit de 90 ger jaren. Ene ze zijn nooit eigendom geweest van de bank.

 • no-profile-image

  gert

  Mijn trekker is ook aan vervanging toe !

 • no-profile-image

  Demeter

  Ik ga liever een keer vaker op vakantie dan een nieuwe trekker.

Of registreer je om te kunnen reageren.