1 reactie

Verdeeldheid CU over nertsenverbod

De senaatsfractie van de Christenunie is verdeeld over het wetsvoorstel voor een verbod op de pelsdierhouderij.

Dinsdag vergadert de Eerste Kamer over de kwestie, maar de partij heeft nog geen definitief standpunt ingenomen.

Het verbod komt er alleen als alle leden van de Christenunie daarmee akkoord gaan; één tegenstem is voldoende om het voorstel te verwerpen. Belangenorganisaties van voor- en tegenstanders hebben de afgelopen maanden dan ook intensief gelobbyd bij die partij. Beide kampen verwachten als winnaar uit de bus te komen.

De Christenunie is een principieel tegenstander van het houden van dieren voor bont, maar vindt dat een verbod op de sector niet mag leiden tot de financiële ondergang van ondernemers. Juist op dat punt zijn de senatoren het nog niet eens over de impact van het wetsvoorstel.

Dat er dinsdag al duidelijkheid komt, valt te betwijfelen zeker. Fractievoorzitter Egbert Schuurman van de Christenunie houdt er rekening mee dat zijn partij pas een besluit neemt vlak voor de stemming en die zal hoogstwaarschijnlijk op zijn vroegst een week later plaatshebben.

Eén reactie

  • no-profile-image

    de nieuwe demoncratie [wordt hoppelijk

    hoopelijk krijgt de CU een goddelijk ingeving en neemt het wijze besluit dit waanzinnig wetvoorst niet te steunen anders geeft ze haar goed keur aan een zeer slecht onwikkeling namelijk dat het vermogen en pensioen van iederen Nederlander zo maar op de een van de andere dag door een wetsvoorstel zonder compensatie tot E 0 ,- kan laten verdampen zit zal een zeer slecht onwikkeling zij voor het herstel van de economie menig ondernemer zal niet meer in Nederland bv invensteren want wat zijn de volgende onteigeningen van de overheid
    een weg aan leggen zonder aankoop grond {in het buitenland is grond genoeg voor E 2000,- PER HA} de EHS aanleggen en grond onteigenen huisenbouwen op de boer zijn land, bedrijf sluiten met vergunning wat te dicht bij de bebouwde kom licht na uitbrijding woningbouw kortom een zeer strijdig wetsvoorstel met de rechten van de mens en een zeer negatieve onwikkeling voor een economisch herstel dus BEZINT EER GEBEGINT

Of registreer je om te kunnen reageren.