218 x bekeken 38 reacties

Veerman vreest met PVV isolatie Nederlandse landbouw

Oud-minster van landbouw Cees Veerman roept het kabinet op Nederland niet van andere Europese lidstaten te vervreemden door het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) te ontmantelen.

Hij deed die uitspraak in de marge van het CDA-congres in Arnhem naar aanleiding van eerdere opmerkingen van Geert Wilders. De PVV-leider is voorstander van het drastisch beperken van de Europese subsidies.

Het opheffen van LNV als zelfstandig ministerie noemt Veerman 'buitengewoon jammer en onverstandig". Hij vindt dat daarmee een verkeerd signaal wordt afgegeven aan het buitenland. "Iedereen begrijpt welke waarde het koninkrijk der Nederlanden aan de landbouw hecht", zegt hij. "Men vraagt zich nu af: hoe kan dat nou?"

Veerman is tegenstander van de samenwerking van zijn partij met de PVV.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Ik ben nog steeds banger voor Veerman dan voor de PVV.

 • no-profile-image

  E.U burger

  Die zakkenvuller wil ook wat zeggen .
  Hij is altijd zelf een van de grootste afnemers geweest van de EU pot en nu is hij bang dat daar een eind aan komt.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Beste Jan, kennelijk ben je goed op de hoogte. Mogen we stellen dat het "de substantiële minderheid" of de linkse vleugel binnen het CDA is, waaraan we dit te danken hebben?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Koetje Boe, over slap lullen gesproken. Ik hoorde eens van een jager die vreselijke kiespijn kreeg en er achter kwam dat er wolf in zijn gebit zat. Weet je wat die man deed? Hij stak de loop van zijn buks in de holle kies en haalde de trekker over. Hij was meteen uitgelult!

 • no-profile-image

  Henk Mol

  Hij was op het congres , geen woord gesproken was kennelijk bang voor een negatieve reactie uit de zaal. Als ik die man zie lopen krijg ik een onhebbelijk gevoel over mijzelf. Het is een partijgenoot , maar ik ben er niet gelukkig mee.

 • no-profile-image

  Bommel

  Ongegronde angszaaierij en stemmingmakerij. Veerman, als je zo principieel bent, waarom dan niet voor aanvang van de onderhandelingen geroepen dat de PVV moet worden uitgesloten!. Nu het lijkt de lukken grote woorden gebruiken om angst aan te jagen. Volkomen ongeloofwaardig Veerman!!

 • no-profile-image

  boerke

  Dat vingertje dat doet 't hem!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Veerman heeft zelf de Nederlandse landbouw kapot gemaakt door alles op slot te gooien met zijn natura 2000 beleid. Wat een farizeeër is die man toch

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Riep Veerman indertijd zelf niet het hardst dat het tijd werd dat we onze eigen broek ophielden? Die vent is rijp voor een psychiater.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Jan, daar doe jij zélf met Friese vlag en oranje wimpel aan mee man. Wat moeten mede- europeanen er wel niet van denken dat alle zelfverklaarde weldenkende Nederlanders zich verschuilen achter Manneke Pis? Of tenminste zijn Vlaams-Europese hielen likken, in frituurvet gebakken croissants smikkelen of Antwerps Plat praten! Over het louche parvenue Cornelis Pieter Veerman kan ik kort zijn. Lees over dat minderwaardige sujet mijn dossier 'de Pestvogels van Veerman' maar. Dan begrijp je meteen waarom LNV al vele jaren geleden ontmanteld had moeten worden. Wat mij betreft met geweld!

 • no-profile-image

  Joop

  Het moet eens afgelopen zijn met die linkse hobby's, dus stoppen met die subsidies. Als hardwerkende Nederlander betaal ik me helemaal blauw.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Dat is vanzelf helemaal niet nodig Joop. Je moet gewoon Rood gaan stemmen man! Koetje Boe heeft jij soms een zonnesteek opgelopen? NMA een linkse hobby. Wou jij nog méér branchevervaging aanmoedigen dan? Kunnen boeren nog harder gaan kankeren en nog slapper gaan lullen!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik krijg ook de rillingen van die slang Veerman

 • no-profile-image

  jan4072

  Wilders zegt tenminste wat hij denkt en wil. Dat is altijd beter dan de huichelarij van LTO c.q. CDA. Het zijn hun subsidies die ervoor zorgen dat we constant overschotten en te lage prijzen hebben. Als er al een negatief beeld is van de agrarier dan is het dat hij veel subsidies krijgt en nog steeds klaagt. Met minder subsidies krijg je beter prijzen en direct ook beter imago. Of is het andersom dat je zonder subsidie beter imago krijgt en dat de mensen voor de producten meer betalen? Subsidies zijn er niet voor de boeren maar dienen alleen de ambtenaren.

 • no-profile-image

  koetje

  De NMA is ook een linkse hobby,afschaffen die hap.

 • no-profile-image

  koetje

  Het was hier nogal bewolkt vandaag Jan.Het punt is gewoon dat consumenten iets beter worden beschermd dan producenten,misschien vandaar dat kankeren?Voor slap lullen hoef je overigens geen boer te zijn...

 • no-profile-image

  koetje

  nog meer ouwe koeien?Maar kijk even op dat supermarktbericht,snap je vast wel wat ik bedoel Jan en herkauwer.

 • no-profile-image

  gert

  Was al geisoleerd door het natuurbeleid van Veerman en Verburg,wat een wartaal spreekt die Veerman

 • no-profile-image

  henk

  Cees Veerman was minister van landbouw maar nou voorzitter van Natuurmonumenten dat maakt het wat duidelijker .
  Minder geld voor natuur en meer aandacht voor economische landbouw dus hij is tegen deze nieuwe coalitie .

 • no-profile-image

  gerrit B

  Personen die zich verdienstelijk voor de nederlandse samenleving hebbeb gemaakt vergeten dat de houdbaarheid van een leider naar beperkt is.Wanneer dat niet het geval is zakken vullen de oorzaak van dwarsliggen,jammer van zo n mispeer?

 • no-profile-image

  Han

  Melkveehouder. Dankzij dit artikel en uw opmerkzaamheid, weten we eindelijk wie de slang is en wat hij gesproken heeft. Dit kan oze Christenen weer dichter bijelkaar brengen ze hebben een discussie punt minder.

 • no-profile-image

  Demeter

  Als ik jullie reacties goed lees begrijp ik dat jullie meer de boeren waren welke Brinkhorst en Van Aartsen op een voetsuk plaatsten. Lijkt weer een beetje op krokodillentranen...

 • no-profile-image

  pietje

  Wie denkt dat met het P.V.V. de Hollandse export nog beter gaat lopen, die mag zich hier melden.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De Nederlands overheid heeft schijt aan de landbouw dus het opheffen van dat groen links bolwerk is geen enkel probleem

 • no-profile-image

  gekke henkie

  als voorzitter van natuurmonumenten vreest veerman dat hij veel minder subsidies krijgt . dat is de werkelijke reden dat hij tegen de pvv is.

 • no-profile-image

  pumhzz

  was veerman er ook bij ten tijde van de oprichting greenery?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ach Demeter, ze tappen allemaal uit hetzelfde vaatje. Het verschil is alleen dat Veerman zich voordoet (en deed) als 'een van ons' terwijl hij ondertussen zijn dubbele agenda uitvoerde. Een heel eng mannetje! Zie nu ook weer de tekst van dit onderwerp, staat toch haaks op wat hij zelf deed.

 • no-profile-image

  Han

  Veerman is net als lINKS, door angst zaaien, de macht aan je te trekken .Bang maken voor WAT, dat weten ze zelf niet, als de kiezer maar bang is en >gelooft< dat zij de angst weg nemen. Helaas in ons land maakt het weinig uit wie aan de macht is, het ambtelijke apparaat blijft op zijn post en niemand kan het beleid van de ene dag op de andere echt veranderen. Dus laten we ons niet bang maken voor >iets< dat er niet is. Voor mij is alle bangmakerij uit de ons omringende landen een georganiseerde actie van de Haagse Kliek.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Ik zal Spotvogel eens adviseren om Geert Wilders te attenderen op zijn boek 'de Pestvogels van Veerman'! Dan kan er met die kippen-, boeren- en fatsoenswettenverkrachtende machtswellusteling van Korendijk BV eindelijk eens op gepaste manier afgerekend worden!

 • no-profile-image

  gert

  Veerman meent nog dat hij in het kabinet zit,laat hij van zijn boerderij in Frankrijk maar een mooi natuurpark maken ,dat maakt vast indruk bij Natuurmonumenten

 • no-profile-image

  Koeienboer

  Zeker Cees je hebt gelijk, de PVV is niet zo erg positief over landbouw,ondersteuning etc. Dat was je zlef destijds ook niet. En laten we wel wezen die politiek wordt toch inmiddels in Brussel bepaald. De PVV heeft daar 3 zetels naast een 6 à 700 andere collega's. En hoe zit dat nou met het CDA, die partij vormt nu toch samen met VVD het kabinet? Dus wat kan de PVV nou hier te lande voor de landbouw bepalen anders dan langs de weg van de democratie ? Wanneer de suggestie die je doet echt bewaarheid wordt dan is het echt slecht gesteld met het CDA. Ik zou zeggen laten we er nog eens over praten.

 • no-profile-image

  agrarisch ondernemer

  Inderdaad weg met LNV, dat linkse bolwerk dat zichzelf alleen maar instand houdt met telkens maar weer nieuwe extra nederlandse wetgeving.
  Nu onder economische zaken kan eens goed benadrukt worden wat een economisch belangrijke sector dit is nl.10%BNP. Europees speelveld graag, want we gaan onze innovatieve ondernemers het toch niet moeilijker maken dan in de rest van Europa. De markt-consument stuurt de ondernemer en niet de politiek aub.

 • no-profile-image

  Sjef

  Het verminderen van de subsidies in het algemeen en dus ook in de landbouw lijkt me een goed iniatief. Het lijkt hier tenslotte elke dag sinterklaas wat betreft het geven van subsidies.

 • no-profile-image

  Gert

  Ik bergrijp die zeer kritische houding van Veerman niet . Hem is diverse malen het leiderschap van het CDA aangeboden ,hij heeft dus alle kans gehad om de richting te bepalen .Anderen hebben die kans niet gehad voor hen heb ik dan meer begrip dat ze zo kritisch zijn in Veerman zijn geval vind ik het ongepast.

 • no-profile-image

  jan schils

  Al geruime tijd voordat Wilders in beeld kwam, hebben CDA-politici gepleit voor afschaffing van de landbouwsubsidies om de EU een goede beurt te laten maken in de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Daarom klinkt het wat hypocriet en demagogisch (Veerman) om nu met verwijten te komen tegen Wilders omwille van de zelfde subsidies.
  Wat het afschaffen van het ministerie van landbouw betreft: dat is een regelrechte blunder. De rest van Europa zal daar de verkeerde conclusie uit trekken dat de landbouw voor Nederland voortaan blijkbaar minder belangrijk is en daarom best door een outsider kan worden vertegenwoordigd. Nu nog het Nederlands afschaffen in de EU-ministerraden en ambtelijke bijeenkomsten in Brussel (zoals verschillende politici in Den Haag willen) en ons land wordt nog minder voor vol aangezien en helemaal de risée van Europa .

 • no-profile-image

  willem

  Weg met subsidies en toeslagrechten, laat iedere ondernemer maar laten zien wat hij echt kan!! Grote Graanboeren/Akkerbouwers als dhr, Veerman zijn zelf de grootste subsidie trekkers, logisch dat ze waarschuwen voor de PVV.

 • no-profile-image

  onno

  Pure stemmingmakerij. Het is een regeerakkoord met VVD en CDA, PVV heeft maar een gedeelte invloed op het landbouwbeleid.
  En als de beste man nu zo op alles tegen is, dan gaat hij toch geiten melken in Frankrijk?

 • no-profile-image

  gert

  Veerman is toch boer in Frankrijk,waar maakt hij zich dan druk over ?

Laad alle reacties (34)

Of registreer je om te kunnen reageren.