Redactieblog

300 x bekeken 1 reactie

Rekenkamer positief over Ruimte-voor-ruimteregeling

De Ruimte-voor-ruimteregeling in Limburg is succesvol.

Dat meldt de Zuidelijke rekenkamer. Volgens de rekenkamer zijn met de Ruimte-voor-ruimteregeling goede resultaten bereikt, die op de conventionele wijze niet bereikt hadden kunnen worden. Dat meldt de provincie Limburg.

In Noord- en Midden-Limburg is via de Ruimte-voor-ruimteregeling bijna 3 miljoen kilogram fosfaat uit de markt genomen. Er zijn 595.400 m2 stallen gesloopt door 451 veehouders die aan de regeling hebben deelgenomen. Ook zijn er inmiddels circa 600 woningen gerealiseerd ter financiering van het project zodat het de belastingbetaler niets heeft gekost.

De regeling heeft bijgedragen aan de leefbaarheid en de kwaliteit van het Noord- en Midden-Limburgse platteland. "Ondanks de door de economische crisis sterk onder druk staande woningmarkt, is de Provincie Limburg er in geslaagd de financiën van het project steeds op orde te houden. Het geheel aan de bedragen die aan sloopsubsidies is uitgekeerd, ongeveer 60 miljoen euro, is inmiddels geheel terugontvangen.

Eén reactie

 • no-profile-image

  a hamstra

  Hoeveel arbeiders plaatsen zijn er verloren gegaan,
  Waar worden nu de inkomsten vandaan
  gehaald.
  Of word er zo en spook provincie gecreëerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.