212 x bekeken 18 reacties

Ook milieubeleid onder vuur op CDA-congres

Niet alleen de samenwerking met de PVV staat vandaag centraal tijdens het ledencongres van het CDA in Arnhem, maar ook de milieu-afspraken in het concept regeerakkoord dat die partij met de VVD heeft opgesteld.

Het zogenoemde Duurzaamheidsberaad van het CDA brengt straks een resolutie in stemming waarin het regeerakkoord wordt verworpen vanwege het voorgenomen klimaatbeleid. Volgens de betrokken leden worden door het beoogde kabinet ten onrechte de doelstellingen van het Schoon en Zuinig-programma losgelaten.

De resolutie stelt dat een verdere vergroening van het belastingstelsel nodig is, evenals de voortzetting van een 'robuust natuurbeleid'. De afspraken over de opwekking van duurzame energie zouden te mager zijn. Stemming over deze en vijftien andere resoluties heeft in tweede helft van de middag plaats.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  @Hans, dank voor je aandacht voor mij.
  Wel ik moest even opzoeken wat dat woord betekende Hans (het staat hieronder aan). Ik denk niet dat het erg netjes is, van je Hans, om mij met Wilders te vergelijken, maar lig ook niet een nacht wakker van je mening natuurlijk. Dat is te veel eer voor Wilders. Ik mag graag aanvallen en door dreunen en herhalen, maar zeg nou zelf? De hele voedsel keten in de hele wereld genetisch modificeren door bedrijven voor macht en geld, daar mag nog veel meer aandacht voor komen en waar mogelijk op alle mogelijk manieren. Een beetje drukken en pushen is niet zo verkeerd zo af en toe. Hans je zou ook kunnen wakker worden, wordt je misschien ook wel in je eigen ogen ´intrigant´, zeg nu zelf geen enkele van de ex 41 CDA kamerleden, geen enkele LTO´er, geen enkel vakbondleider vindt modificeren van de hele voedsel keten een probleem, tja ......
  Een intrigant is volgens wiki, iemand die gebruik maakt van intriges om op slinkse wijze zijn doel te bereiken.

 • no-profile-image

  Hans

  Wilders is net als jij, Patrick. Een intrigant!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Patrick en Burger, eenieder mag uiteraard zijn of haar eigen mening hebben, maar op het huidige CDA-congres gaat het niet om gekissebis over LTO, Gentechnologie of megalandbouw. Het gaat evenmin over het naderend einde van de LNV-hegemonie en ook niet over de in het vooruitzicht gestelde Dierenpolitie. Het gaat om de geloofwaardigheid van een Christelijke politieke partij die haar ziel en zaligheid aan liberale grootgraaiers en totalitair denkende vreemdelingenhaters aan het verpatsen is. Het is verbazingwekkend én tekenend, dat er van de zijde van ultrarechts méér respect en compassie met de schepping als geheel, de zorg voor onderwijs, zieken en ouderen én met onze culturele waarden doorklinkt dan er ooit van de zijde van CDA en VVD beleden of gepraktizeerd is. Van mij mag dat kabinet er komen, maar dat neemt niet weg dat ik zojuist met enige walging het aalgladde betoog van Verhagen heb aangehoord. Want die man vertrouw ik nog niet als ik hem recht in de loensende ogen kan kijken!

 • no-profile-image

  gekke henkie

  @hans reageer toch niet op zulke idioten als patrick,die spoort gewoon niet.

 • no-profile-image

  Henk

  Gert, EHS en Natura 2000 zijn de dood in de pot, als aanvulling kun je stellen dat door de interpretatie van dit beleid document, er nagenoeg geen activiteiten of economische ontwikkelingen mogelijkheden zijn in en rondom deze gebieden. Je hebt groot gelijk Gert dat dit de dood in de pot is. Het wordt tijd dat er ontstapeld gaat worden in wet en regelgeving.

 • no-profile-image

  Hans

  Patrick sorry ik moet even een dutje doen, ik behoor tot die generatie die dat nodig heeft. 4uur op en 12 uur naar bed, dan krijg je dat. Ik denk dat ik jouw doelen prima inschat, maar dat bereik je niet door te schoppen tegen de multinationals. Dat bereik je door minder inmenging van de overheid. Daarmee stimuleer je het innovatieve denken van kleine en middelgrote bedrijven. Daar maar je het bedrijfsleven sterker mee en dus ook de landbouw. Onze belangenbehartigers doen het best goed, zeker op lokaal en provinciaal niveau. Dat neemt niet weg dat van mij de bezem door het hoogste bestuur. Dit zijn allang geen boeren meer. Maar ik heb ook niet de illusie dat je de structuur van LTO kent. Anders reageerde je wel anders. Als je het regeerakkoord had gelezen dan kwam je tot de conclusie dat gentech er helemaal niet in voor komt dus meneer de INTRIGANT, je doet het weer.

 • no-profile-image

  Hans

  Dat je het woord moest opzoeken had ik wel verwacht. De reden dat je reageert doe je met een doel. Jouw doel is een wereld zonder CDA , LTO en gentech. Dit zijn de woorden die elke keer weer terug komen in elk stukje wat je schrijft en dat maakt je tot een INTRIGANT, en ben je geen haar beter dan Wilders. Waar het CDA vandaag voor samen komt heeft helemaal niets met LTO en Gentech te maken. Overigens stem ik geen CDA!

 • no-profile-image

  Han

  Oh ja, speciale aanrader voor dhr. Veerman, grootgrond bezitter en agri multinational. Die de natuur en de volksgezondheid aan het hart gaat.

 • no-profile-image

  burger

  Mee eens Patrick, ik persoonlijk vind het een groot toneelspel. Te triest voor woorden.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Hans 02/10 14:13 een dutje kan nooit verkeerd, echter velen lijken de hele dag te slapen. Ik deel je visie gedeeltelijk in je reactie, zeker is het belangrijk dat van onderaf alle lagen samen vorm en ruimte te geven voor creativiteit en innovatie. Wel is het belangrijk de toplagen continu onder druk te zetten. Kijk zelf naar LTO, VION, RFC en zelf CBL, die moet je wakker houden en maken anders gaan ze achterover leunen, verliezen ze binding met hun bedrijf of achterban en gaan ze elkaar verhalen vertellen hoe goed het wel niet gaat, en dat gaan ze dan geloven en weer herhalen, terwijl het niet een reflectie van de realiteit is..Wel gentech is het voorbeeld, het bedreigt diversiteit op deze planeet en de sector en LTO, RFC en vion en CBL doet niets, het bedreigt voedsel voorziening en ze doen niets, het bedreigd gezondheid en ze doen niets, het bedreigd toekomstige generaties en ze doen bewust niets. Het is idd jammer dat ik het moet herhalen, maar het is een gegeven dat steeds erger en vreemder wordt, mij maakt het niet uit wat je van mij vindt en welke label je op me plakt. Bovenstaande partijen vernietigen een planeet en haar biotoop, dus de eigen thuishaven gaan ze vernietigen uit eigenbelang van papieren cijfertjes en aandacht. Tja wie is nu de intrigant zou ik zeggen. @Herkauwer, dit artikel gaat over milieubeleid, zie kop, had je waarschijnlijk over het hoofd gezien, geeft niet, dus alles wat ik schrijf hier is relevant. Ik heb veel pasievolle cda mensen gezien op de teeeveee bij dat congres, zo vreemd dat dat er nooit zo uitkomt bij de CDA in rentmeesterschap, terwijl ze wel zo gebrainwashed zijn dat ze denken dat ze dat wel hebben, wel begroting op orde hebben werd rentmeesterschap genoemd door verhagen, tja......
  Hopen dat de regering er komt en dan wordt het pas leuk, de wereld veranderd sneller als menigeen ziet, en zal mooi zijn om te zien wat Wilders er van bakt, CDA naar de 3 zetels gaat of zich opsplist en VVD en VVD de veeindustrie zelf afschaft omdat ze niet anders kunnen doordat het risico op de volksgezondheid te groot is geworden en ze verantwoordelijkheid moeten nemen in regeringsdeelname om dit te gaan besluiten.

 • no-profile-image

  Han

  @Exact. Deze links zouden verplicht leesvoer voor alle LNV medewerkers en politicie moeten zijn. Helaas zij geloven allemaal in >sprookjes van Monsanto<
  http://www.naturescountrystore.com/roundup/index.html ========
  http://live.psu.edu/story/48259#nw69=== http://www.mindfully.org/Pesticide/Monsanto-Roundup-Glyphosate.htm

 • no-profile-image

  Patrick

  De duurzaamheidsberaad van het CDA heeft groot gelijk, maar ik hoop heel erg dat de CDA gaat regeren met de VVD en PVV. De CDA zal hopelijk splijten tot op het bot. Ik zit dat congres te bekijken, velen pleiten voor eensgezindheid, maar dat is onmogelijk bij de huidige CDA, er is geen identiteit, ze hebben de ziel al tijden geleden verkocht voor macht en geld briefjes. De jochies Verhagen, Rutte en Wilders hebben een ´eigen´ wereldbeeld door pure tunnelvisie. Wilders zal de toon zetten, de CDA zal wegsmelten. Kathleen en Ab, steun het akoord aub, laat ze regeren en kijk wat gebeurd, de samenleving zal keihard gaan polariseren. Wilders heeft gelijk in veel dingen, maar in wezen is het een pure haatzaaier. Breek de CDA af tot nul als het aan mij ligt. En bouw het weer op met Ab Klink, Wijfels, Balin en anderen, en als ik zo het congres zie zijn er veel goede mensen in die partij in de lagere lagen aanwezig. CDA partij punt 1 zou moeten zijn, waarden en normen, het gaat om leven van mensen op de planeet en van diversiteit in natuur en mensen. Een gentechvrije planeet zeer zeker, vergif uw kinderen niet. De huidige CDA heeft een identiteit en richting van christen facisten.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Helemaal mis Gert. De EHS is een ecologisch-ruimtelijke must voor de overleving van de natuur in de nabije en verdere toekomst. N2000 hoort dat ook te zijn. Maar lieden als Veerman, Vera en Verburg hebben er een rotzootje van gemaakt. En zij hebben daardoor een nog grotere wig gedreven tussen boer en natuur. Veerman en Verburg deden dat welbewust, Vera uit ten hemel tergende arogantie. Ook al een VVV-coalitie die niet deugt!

 • no-profile-image

  Hans

  ik lees mijn stukje terug en zie dat ik nog behoorlijk slaperig was, min excuses daarvoor.

 • no-profile-image

  gert

  EHS en Natura 2000 zijn de dood in de pot

 • no-profile-image

  Patrick

  @Hans, wel ik denk dat je mijn doelen niet goed inschat. CDA en LTO mag best wel blijven van mij, maar niet de huidige passieve politieke en landbouw vertegenwoordigers marionetten van multinationals. Als ze gewoon zouden doen wat ze zouden moeten doen, namelijk verantwoordelijkheid nemen, zou mij dat veel stukjes schrijven schelen. Met gentech is er idd geen compromis mogelijk, tenminste als je voor een levensvatbare planeet wilt gaan, als je observeert in 100 derden jaren vooruit, dat is een dodelijke keus in mijn observatie. Gelukkig twijfel ik daar niet aan dat de Monsanto achtige bedrijven in tijd volledig van de planeet verdwenen zijn. De wereld veranderd snel. Het gaat om bewustzijn, en dat is er voldoende nu op de planeet om veranderingen te bewerkstelligen.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Hans, let op nu als je het CDA congres nu kijkt op de teevee. Verhagen gaat nu de zaal brainstormen en manipuleren.

 • no-profile-image

  Riny

  De toegenomen massa mensen in Nederland die over de ruggen van hard werkende mensen, de dienst wil uitmaken zonder zelf maar iets te presteren, verslechteren het milieu en zijn de veroorzakers van al die criminaliteit! Zij zijn erop uit om de landbouw kapot te maken. De veehouderij moet het land uit! Dit zijn hun eigen woorden!! Schaalvergroting wordt tegen gehouden. Beseffen ze wel dat dit de enigste manier is om het voedsel betaalbaar te houden voor de mensheid. Ik weet nog heel goed hoe het 50 tot 60 jaar geleden was. Dat noemen ze nu biologisch, maar wie wil dit nu nog? Hard werken en niks verdienen! De kwaliteit van het product en welzijn voor het dier zijn nu veel beter. Door de techniek is zeer veel verbeterd en veel mogelijk. En veel goedkoper voor de consument, maar helaas de boer (producent) mag uitgebuit worden! Dit gezegd hebbende, dit is discrimineren en afpersen. Ze worden letterlijk het land uit gewerkt. Dit hebben we te danken aan die partijen , die nu tegen deze coalitie zijn. Godsdienst vrijheid is belangrijk, maar het moet vanuit binnenuit komen. Geen geestelijke door geslagen waanzin. Bij mij kan het er niet in dat bij grootste schurken alle zonden vergeven worden! Hoeveel godsdienst oorlogen zijn er geweest en zijn er nog! Men mag ze er op aanspreken of beter gezegd, men moet ze er op aanspreken. Dit gebeurd nu, er komt een discussie los en men gaat nadenken! Iedere godsdienstgroepering zal zich moeten bezinnen of ze wel geloofwaardig bezig zijn. Ik ken er veel die zeer goed en geloofwaardig geleeft hebben, maar toen ze ongeveer 80 jaar waren gepasseerd, hun geloof ver weg zakten. Ze voelde zich voor de gek gehouden! Het geloof moet geen theather zijn maar van uit je hart komen!

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.