320 x bekeken 50 reacties

Nertsendebat wederom vertraagd

Opnieuw dreigt de behandeling van het wetsvoorstel voor een verbod op de nertsenhouderij vertraging op te lopen.

Dat bleek zojuist tijdens de voortzetting van het debat over deze kwestie in de Eerste Kamer. De indieners van het plan, PvdA en SP, willen extra tijd om na te denken over compenserende maatregelen voor nertsenhouders, zogenoemd flankerend beleid. Dit omdat de ChristenUnie het verbod alleen zal steunen als hiervoor voorzieningen worden getroffen en de stem van die partij is doorslaggevend.

Tweede Kamerlid en mede-initiatiefnemer Jeroen Dijsselbloem (PvdA) zei vanmiddag zelf met voorstellen te willen komen en dit niet overlaten aan landbouwminister Gerda Verburg of de Eerste Kamer. Mogelijk is opnieuw een novelle, een soort aanvulling op het plan, nodig. Waarschijnlijk wordt dinsdag besloten of deze novelle er moet komen. Gedacht wordt onder meer aan een sloopregeling.

In het geval van een novelle moet het voorstel voor een verbod opnieuw door Tweede en Eerste Kamer worden behandeld. Senator Egbert Schuurman (ChristenUnie) zei eerder vandaag niet te verwachten dat SP en PvdA dusdanige voorzieningen zullen treffen dat zijn partij het wetsvoorstel zal steunen. Volgens Verburg is er geen budget voor flankerend beleid en zou er al snel sprake zijn van ongeoorloofde staatssteun.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  De bio-industrie

  Wat zou de liefhebbende God vinden van de Christen Unie die die arme nertsen zo in kou laat staan.....?

 • no-profile-image

  geen bont

  Pelsdierhouderij is nergens voor nodig. Opruimen dat gemartel. We zijn er klaar mee. Geef ze een compensatie, desnoods het hele budget van Uruzgan, daarna weg ermee. Opruimen, de tafel afvegen en bloemen erop. RIP. En neem die andere dierenmishandelaars, de jagers, ook mee het graf in.

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Koetje Boe, jij hebt op dierendag jouw huisdier zeker laten ontweiden?

 • no-profile-image

  Boerke

  Zeg Ruud, wat zou jij doen als je huis en auto afgepakt worden omdat deze niet milieuvriendelijk zijn? Zonder vergoeding uiteraard.

 • no-profile-image

  Fatsoen

  Wat een agressieve reacties allemaal, dat zegt weer genoeg over het type mensen dat nertsen fokken een goede zaak vind.
  Overigens wonen niet alle tegenstanders van nertsen fokken in een kraakpand, dat zou een mooie boel zijn, 14 miljoen krakers in Nederland.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Verbieden die bont zooi. En ook geen import.Dus ook geen bont uit andere delen van de wereld. Het kan zo zijn dat er soms bont vrij komt als rest product.Daar valt dan nog over te praten.Het is al eerder gezegd. Er is nepbont wat van echt niet te ondersceiden is......maar ja mensen zijn o zo staus gevoelig bah

 • no-profile-image

  koetje

  Maak het niet te bont.Zoek in je woordenboek het woord holocaust eens op.Wie maakt het hier eigenlijk te bont?Dieren zijn geen mensen.Ach Katja waar het hart vol van is loopt de mond van over,toch?

 • no-profile-image

  burger

  Koetje Boe, 7 dagen in de week vlees eten is inderdaad luxe. Echter met mate vlees eten zie ik als een primaire levensbehoefte.

 • no-profile-image

  ??

  @kanibaal, roep eens wat nuttigs, we leven in Europa, hier kan met dus als land iets niet verbieden.
  @anti jacht, nee bedreigen van iemand zijn vrouw en dochter is lekker, ipv dat ik de redactie tip, had ik de politie moeten tippen, schandalig dat je die zin durfde te gebruiken en dan hier praten over fatsoen?
  @Burger bananen met appels vergelijken is wat jij doet, antwoord eens op de vragen die gesteld worden, het enigste wat je doet is tegen iets aan trappen, lekker gemakkelijk.

 • no-profile-image

  koetje

  Maar je geeft geen antwoord op mijn vraag,even los hoe ik over bont denk.Waar leg je de grens,mag je dieren niet doden voor de huid,maar wel voor het vlees,of mogen er straks helemaal geen dieren meer gedood worden.Nergens voor,waar leg je grens?Moet straks een grote groep schreeuwers gaan bepalen wat anderen moeten eten ,dragen enz?Ik heb geen idee over wat voor bedrag we spreken,ik weet wel dat deze ondernemers op volkomen legale wijze een onderneming hebben opgezet voor het leven.Bouwvergunningen zijn betaald en goedgekeurd en nu wil de politiek hier een eind aan maken.Dat is kapitaalvernietiging en moet volkomen worden gecompenseerd+vervolgschade
  en inkomensderving voor vele jaren.Dat lijkt mij fair.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Psssst Anti Jacht, kijk eens in het Otterforum....!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Kanibaal ik ben het met je eens maar las onlangs ergens dat er nu ook al plannen zijn om grootschalig slachtkonijnen te gaan fokken. Dat zou dan weer een nieuw marktsegment moeten worden omdat er minder varkensvlees gekocht wordt! Ik vind me zoiets van een ongekende hufterigheid getuigen zeg. Het moet onderhand eens stoppen met al dat megamisbruik van dieren.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Kanibaal, ik ben eens gaan googelen en houd je vast! In Nederland worden er per jaar nu al 3.5 miljoen slachtkonijnen gefokt door maar liefst 200 bioindustriebedrijven! De jonge dieren worden gehouden in draadgazen kooien en in 2.5 mnd gemest. De kooien zijn zo laag dat de voedsters niet rechtop kunnen zitten zodat ze bijna allemaal ruggengraatvergroeiingen krijgen. De sterfte onder de jonge dieren is maar liefst 20% en er lijden veel dieren aan darminfecties, coccidiose, toxoplasma, snot of pneunomie! Die handel stinkt dermate dat men zich afvraagt waarom niemand dit weet. Kijk maar eens op http://www.kutwereld.nl/konijnen.htm

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Gossie Herkauwer, daar schrik ik wel even van zeg. Volgens mij weet bijna niemand hiervan. Ik wist het in ieder geval niet. Wat vreselijk toch hoe er met dieren wordt omgegaan in dit land! Gedsie!

 • no-profile-image

  melkveehoudertje

  Wat zijn die linkse partijen toch erg ZIEK!! hardwerkende mensen de grens overjagen naar andere landen om daar hun stallen die ze hier moeten slopen weer op te bouwen, maar voor de kostprijs hebben ze dan wel geluk in het buitenland mogen er dubbel zoveel nertsen in de stal dan dat er in Nederland in mag!! Hoezo liefde voor de dieren bij die linkse rakkers?? Maar gelukkig komen er nog steeds somaliërs ons land binnen en daar is uit onderzoek gebleken dat we die hun hele leven hier in Nederland mogen verzorgen!! Ga zo door linkse idiootjes, dan is het in Nederland zo bekeken als verzorgings staat en zal iedereen moeten werken om eten te kunnen krijgen ( of je wel of niet kunt maakt dan niet meer uit)

 • no-profile-image

  Ruud

  @ Pelsdierhouder: Figuren als jij zijn een schande voor de mensheid. Walging. Diepe, diepe walging heb ik voor jou en je collega's. Jullie zouden de ogen uit je kop moeten schamen. Ik hoop dat dat hele pelsdierhouderszooitje verdwijnt uit Nederland. Dat jullie nog financieel gecompenseerd willen worden ook, is helemaal een gotspe! De ondergang van de pelsdierhouderij in Nederland is hopelijk een voorbode voor de ondergang van de rest van de bio-industrie.

 • no-profile-image

  Ikwordthierschijtziekvan

  Het is toch van de gekke dat Nederland zo langzamerhand geregeerd wordt door randdebielen als Ruud. Zelf geen reet uitvoeren en handje ophouden, maar ondertussen wel roepen dat 't toch allemaal anders moet. Maar wel zoals ze zelf willen! Wat is dit voor een land? Bah!

 • no-profile-image

  wat een

  Ruud is een schande voor de mensheid....wat een sukkel is dat toch. ga jij eerst maar eens beetje opruimen daar in utrecht. Gisteren geweest wat een vieze gore stad daar. Schande, zo ga je niet met elkaar om en alle utrechters kijken de andere kant op omdat ze geen zak intresse hebben in de medemensen. Ja met zulke "lieden" gaat de mensheid wel kapot Daar zou ik me maar zorgen om maken en niet om die paar nertsen die WEL legaal werk doen integenstelling tot bijna alle stadse sukkels

 • no-profile-image

  Joop

  Ik snap al die vertragingen niet, bijna de hele bevolking is tegen het fokken van nertsen. Dat een klein groepje agressieve schreeuwende radicale bontliefhebbers zoveel invloed kan hebben op de politiek zegt wat over het gebrek aan democratie in Nederland. Niet voor niks dat het CDA de laatste tijd zo gekrompen is. De nertsenfokkers hebben jaren lang flink geld kunnen verdienen aan deze dubieuze business, daar zouden ze dankbaar voor mogen zijn in plaats van miljoenen per fokkerij (een stel verroeste kooien) te eisen.

 • no-profile-image

  burger

  Onbegrijpelijk dat CU het verbod op peldierenfokkerijen nu wellicht gaat tegenhouden. Het gaat er toch een keer van komen en hopelijke in de zeer nabije toekomst. En de pelsdierhouders maar verbaasd reageren, alsof ze vorige week voor het eerst hoorden dat er in Nederland geen draagvlak meer is voor hun onderneming.

 • no-profile-image

  Henk

  Volgens Verburg is er geen budget voor flankerend beleid en zou er al snel sprake zijn van ongeoorloofde staatssteun.
  Het is ongeoorloofd dat de overheid de stekker er uittrekt,en dan roept je barst maar met je bedrijf.

 • no-profile-image

  koetje

  Weet je voor wie ik diepe walging heb Ruud?Voor lieden zoals als jij die mensen en dieren op één lijn zetten,weer dat woordje holocaust.Het wordt echt tijd dat onze standsorganisaties hier eens paal en perk gaan stellen.Via de rechter.Of ben jij ook zo'n idioot die zijn huisdier heeft laten zegenen op dierendag?

 • no-profile-image

  wat

  Ik krijg het idee dat veel mensen denken dat het verbod om dierenwelzijnsredenen is gebaseerd. Dit zal natuurlijk een verborgen agenda. Maar op dierenwelzijnsredenen is de nertsenhouderij niet af te schaffen omdat die minstens zo goed is als de rest van de productiedieren. Het gaat om de ethisch overwegingen. Ik vind dat dieren om productiedoeleinden moeten gehouden kunnen worden. En de onderstaande reactie geeft ook aan dat dit verantwoord is. Ik zie werkelijk niet in hoe deze ethische discussie van toepassing op de dieren, en daar gaat het uiteindelijk om. Dood is dood voor die dieren.

 • no-profile-image

  anti

  Koetje Boe krijgt toch in ieder forum op zijn flikker. Die persoon mist toch gewoon het iq van redelijk denken. Is misschien wel erg grgrgrgrgiste-lijk opgevoed. Gestudeerd voor bisschop of sinterklaas?????

 • no-profile-image

  ??

  @burger,
  Er is geen onderwerp waar jij je niet negatief over uitlaat, maar niet met een oplossing komt.
  Zie je antwoord eerder, hoeveel kan het nu kosten?
  Zo veel heb jij je in deze kwestie geinformeerd, dat je niet eens door hebt over hoeveel het gaat.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Gezien de nogal forse uitbreidingsplannen in de sector hebben er in ieder geval nog een aantal het volste vertrouwen in de toekomst van de nederlandse pelsdierhouderij.

 • no-profile-image

  burger

  Koetje Boe, dat dieren geen mensen zijn, wil niet zeggen dat je ze in kleine hokjes moet opsluiten.

 • no-profile-image

  koetje

  Probleem is dat een categorie van mening is dat vlees rustig uit het menu kan worden geschrapt,of het nu superdiervriendelijk is geproduceerd of niet.Die categorie heeft wel een heleboel kabaal.Die vinden vlees ook een luxeartikel en willen het daarom graag met allerlei accijnzen belasten,net als tabak en drank enz.Leuk voor de staatskas maar hier heeft geen boer of consument iets aan.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Oké ik roep wat nuttigs.De totaal overbodige bontfokkerij moet in heel de EU verboden worden. Geen productie en geen enkele import. Zoals eerder gezegd.Er zal soms bont vrij komen bij ander soortige productie.Maar dat is iets anders.

 • no-profile-image

  wat

  @burger Totaal wat anders. Het doel van proefdieren komt naar voren tijdens het leven van het dier. Het doel van nertsen komt naar voren na de dood.
  Dood zijn is geen welzijnsprobleem

 • no-profile-image

  burger

  ??, ik vergelijk geen appels met peren en ook niet met bananen. Lees je laatste reactie eens, 'wie trapt hier tegen iets aan'?

 • no-profile-image

  burger

  Koetje Boe, ik maak me ook druk over kinderarbeid in de kledingindustrie. En wie denkt dat nertsen een aangenaam leven hebben in die kleine kooitjes, moet zich nog maar eens na laten kijken. Neemt niet weg dat er wel een regeling moet zijn voor bedrijven die verplicht moeten stoppen van de overheid (ook al weten ze dat dit er een keer van gaat komen). Wat ik me nu afvraag is over wat voor totaalbedrag voor de overheid spreken we eigenlijk. Zo immens groot kan dat bedrag toch niet zijn, dat deze kwestie maar blijft slepen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jeroen luister. "Al die mensen" wisten al vele jaren dat de pelsdiersector moest afbouwen en zou verdwijnen en toen kwam Pim Fortuyn die luidkeels rondriep dat hij 'dat wetje wel even zou terugdraaien'. Wat er daarna gebeurd is weten we allemaal en dat had nooit zo mogen gebeuren. Maar feit is wél dat het respect- en normloze CDA meteen vol gas heeft gegeven aan doorstart van de sector. Zodat er op de meest krankzinnige plekken van die dierenfolterijen ontstonden. Dieren alleen maar voor zinloos bont om hun vacht fokken en doden is barbaars en respectloos. En Dus wordt die misdadige handel gedragen door huichelachtige gristenen! Laten CDA, CU en SGP de schade dan ook maar uit eigen middelen dokken, zou ik zeggen. Tenslotte wisten al die fokgrage nieuwe bedrijven tien jaar geleden heel goed dat hun handel zwaar omstreden en feitelijk maatschappelijk taboes was. En is! Bont dient in deze decadente wereld slechts een nutteloos luxedoel. Daar mag geen leven ondergeschikt aan worden gemaakt.

 • no-profile-image

  maak het

  Koetje Boe kun je overal lezen in de fora. Is zeker bijna failliet op zijne hofstede. (Hopelijk wel) Deze keer maakt hij het echt te BONT. Snap je hem, vaars>>>>>>>>>???

 • no-profile-image

  Pesldierhouder

  als ik dit allemaal lees besef ik steeds meer dat nederland vol zit met personen die overal en nergens een mening over hebben, ik durf te zeggen dat geen van julie terzake kundig is om een eerlijk oordeel te geven over onze sector, allemaal napraten en wat roepen om stennis te maken, feit is dat wij normale ondernemers zijn die aan opgelgede wetgeving voldoen en daar niet over klagen, laat ons met rust zoals wij ook u met rust laten.
  en voor alle duidelijkheid wij als pelsdierhouders produceren vllen voor China en Rusland waar kou aan de orde van de dag is en waar niet iedereen een warme auto heeft om effe naar de winkel te rijden of naar een ander evenment reizen en de wereld achter een computer te verbeteren.......... andermans been aan staan te

 • no-profile-image

  Jeroen

  @Pelsdierhouder,

  Ik heb zelf bedrijven gezien in Oost Europa voor bont, daar kan veel verbeterd worden, vandaar dat ik deze keuze niet snap.
  Hebben de Nederlanders dan zulke oogkleppen op van, het gebeurd niet in Nederland,dus ons straatje is schoon?
  En hier was het vannacht al -3 graden maar heb ook in Rusland gezeten met -45 en dan is het lekker om bont muts te hebben tegen de koe, daar is het echt geen overbodige luxe.

 • no-profile-image

  burger

  Koetje Boe, het doel waarom je dieren houdt, is wel degelijk van belang. In jouw redenering zou je proefdieren net zo zeer voor een nieuwe oogschaduw mogen gebruiken als voor een nieuw medicijn. Het dier kent het verschil immers niet. Onzin natuurlijk, het doel doet wel degelijk ter zake. Voor luxe artikelen mogen wij niet over dierenlevens beschikken.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Pelsdierhouder, zoals ik al schreef: de pelsdierfokkerij in ons land was al tientallen jaren omstreden en zou worden afgebouwd en gestopt voor 2010. Dat werd gebruskeerd door de moord op Pim Fortuyn en de komst van een wildwestregering met CDA en LPF. Met graagte zorgden CDA en Rabo er toen voor dat de pelsdiersector helemaal niet afbouwde, maar juist doorstartte. Niet als 'normaal agri-bedrijf' maar veelal als haastig midden in het buitengebied neergeplempte stallen met daarbij een oude caravan of wrakke directiekeet als onderkomen voor het bijna gratis Poolse personeel! DAT zijn de FEITEN! Beste Jeroen, ik begrijp best dat men in Siberië 's winters graag bont draagt. Maar dat is vast geen bont van Nederlandse nertsen, chinchilla's of zilvervossen. Want dat gaat naar de luxe westerse modehuizen om er allerlei nutteloze fancylijnen mee op te smukken. Terwijl er volop hoogwaardig en niet van echt te onderscheiden imitatiebont op de markt is. Bovendien leven die dieren, zoals ook Burger al schrijft, helemaal geen prettig leven in die krappe metalen kooien. Wie werkelijk meent dat die dieren een goed leven hebben in zulke isoleercellen, die is toe aan een grondige beseftraining! Daarom moet het gedaan zijn met de pelsdierhouderijen in ons land. Koetje Boe, waarom sleep jij er zo vaak (ook nu weer) zaken bij die niks met de materie van doen hebben? Kinderarbeid in fabrieken van Nike, Adidas en andere topmerken in Oost-Azië heeft niks van doen met het fokken van Pelsdieren in Achtkarspelen of Ven Zelderheide. De enige overeenkomst is dat beide wijzen van bedrijfsvoering weerzinwekkend zijn. Kanibaal, ik zag damals in het toenmalige Chemnitz spotgoedkope oostblokspijkerbroeken waar voor twee Ostmark een lederen Levis-opstiklabel bij gekocht kon worden! Ook elders in het Oostblok was het normaal dat men zulke truckjes uithaalde om toch 'merkkleding' te kunnen dragen. Tegenwoordig hebben zaken als Zeeman, Wibra en Action ook heel veel mooie en kwalitatief prima kleding in de aanbieding, die niet van échte merkkleding te onderscheiden is. Alleen kosten ze doorgaans maar een fractie van de duremerkenprijs. Eigenlijk heel zielig dat er klanten zijn die zonder enig erbarmen écht bont eisen in plaats van zich tevreden te stellen met niet van echt te onderscheiden imitatiebont.

 • no-profile-image

  burger

  ??, moeten we kinderarbeid dan ook maar weer toestaan, omdat kinderen hier onder betere omstandigheden werken dan in India? En nee, ik beschouw mensen en dieren niet als gelijk, maar ook dieren hebben recht op een fatsoenlijk leven. Het principe is hetzelfde: wat niet oké is, moet je niet willen.

 • no-profile-image

  koetje

  Als de beesten allemaal loslopen in een heel groot hok,mag het dan wel burger?Over
  kleding die door kinderarbeid is gemaakt maakt men zich hier in het westen ook niet zo heel erg druk om,vindt ik persoonlijk veel erger.

 • no-profile-image

  groeten uit

  wat is de volgende sector konijen kippen varkens koeien paarden schiphol die zonder compensatie moet verdwijnen welke ondernemer durft nog in Nederland bv te invenstern bezint eer gebegint anders wordt nederland snel een 3 de weereld landje

 • no-profile-image

  melkveehoudertje

  Ruud heeft geen huis, je kunt van hem niks afpakken! Denk je nou echt dat zo'n eikeltje zelf iets kan opbouwen?? En dat is nou zijn grootste probleem en dus gaat hij hier maar lekker zitten bléren. Gewoon doodzwijgen, zijn soort word nu gelukkig wel aangepakt met die anti kraak wet! Het begint er al wat op te lijken en met het nieuwe kabinet zal dat tuig nog wel wat harder aangepakt worden, wat al heel lang nodig is maar door de linkse idiooten geblokeerd werd (want daar zit hun aanhang!!)

 • no-profile-image

  goedgelovig

  Van slachtafval wordt mooi bont gemaakt, veel duurzamer voor het milieu dan (gekleurde)synthetische stoffen. Zorgen voor zo optimaal mogelijke produktiemethode (redelijke eisen stellen) en de sector in stand laten. Kijk anders eerst eens naar die honden en katten en marmotten etc met veel overgewicht op flatjes. Gegroet.

 • no-profile-image

  Jeroen

  En de mensen die er in werken tellen niet mee? En de toelever bedrijven?
  Een sector zonder subsidie die van kant word gemaakt, schandalig.

 • no-profile-image

  ??

  @burger

  Zal je nog wel eens vies kunnen tegen vallen. Het is niet alleen de bedrijven, maar ook de toelever bedrijven, die alleen in voer zaten etc.
  Dan de mensen die ontslagen worden, in de ww.
  Waarom, omdat Nederlandse burgers de oogkleppen op willen doen dat het hier maar niet gebeurd, dat het in nog geen 200 km verder gebeurd, doen we weer niet moeilijk over.
  Zie legbatterij, hoeveel landen nog niet klaar zijn. Hou toch op.

 • no-profile-image

  koetje

  Ik gestudeerd?Tuurlijk niet,net de lagere school gehaald,5 keer blijven zitten.Toen ben ik maar gaan stront scheppen,best veel talent hoor.

 • no-profile-image

  als annomie blijft mijn stem het langst in leven

  het meest duurzaame produkt zal door emotieoneel geneusel van een club weereldvervreemde burgers uit de produktie worden genomen bont heeft een gemiddelde levens duur van kleding van 30 jaar al 4 mlj jaar draagt de mens bont van dieren ,de gefokte dieren eten restprodukt van de vleesindustrie wat niet geschikt is voor menselijke consumptie en anders doelloos vernietigt moet worden
  en tot slot bont isoleert 10* beter tegen de kou dan welke kleding dan ook en wordt niet geproduceert van aardolie die uitput
  katoen velden die voedelproduktie bedrijgen
  of van schapen wol die onverdooft geschoren worden en vervolgens maanden in de kou moeten lopen zonder jas aan
  dus BONT DOEN duurzaam kleding voor mensen met visie

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Kanibaal, ik weet daar het fijne niet van maar neem van mij aan dat er overal afzetmarkten voor te vinden of te creëeren zijn. Ook voor slachtkonijnen! Neem bijvoorbeeld ook de Uitgelegde leghennen. Die worden afgedankt en als soepkip verkocht, maar onze Nederlandse consumenten believen zo'n heerlijk mals "oud" beest niet. En dus worden er hele scheepsladingen naar West-Afrika geëxporteerd en daar voor 1 euro per stuk aan de man gebracht! Op zich lijkt daat niks mis mee, maar daardoor is inmiddels wél de hele kleinschalige pluimveehouderij in enkele van die landen naar de testikels geholpen! Spotvogel heeft dat heel beeldend beschreven in zijn dossier 'Wachten op de Pandemie'. Er worden ok steeds meer herten, lama's, moeflons, struisvogels, emoes, kangoeroes, wombats en wat al niet meer voor het vlees gefokt. Daar moet hoognodig paal en perk aan gesteld worden. Het is respectloze primitieve vraatzucht ten top.

 • no-profile-image

  burger

  ??, wel goed lezen. ik schreef zo IMMENS groot kan het bedrag toch niet zijn, en niet 'hoeveel kan het nou kosten' alsof het over een klein bedragje zou gaan. Maar vertel jij me dan maar eens hoe groot dat bedrag is, blijkbaar heb jij de cijfers paraat.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Ziet de Herkauwer dan het gevaar dat bontfokkers konijnen gaan fokken voor het vlees? Goede kennis heeft prachtige Vlaamse reuzen.Kan ie aan de straat stenen niet kwijt...ook niet voor de slacht.... of denk jij dat ze dat als smoesje gaan gebruiken om door te kunnen gaan met die verfoeide bonthandel?

Laad alle reacties (46)

Of registreer je om te kunnen reageren.