Redactieblog

205 x bekeken 3 reacties

Mensen en meningen over ons (5)

Ik ving een mening op van de schoonmoeder van een jonge boer. Ze vond de jongen aardig, maar de boer………….

"Mijn dochter is met een boer getrouwd. Een knappe vent, stoer en ook, ja hoe zal ik het zeggen, sexy. Ze was dol op hem. Ik ook. Maar ik moet wel wennen. Wij zijn een onderwijzersgezin. Mijn dochter koos hetzelfde vak. Dat oefent ze nog steeds uit. Nu twee dagen per week. Want ze hebben kinderen en die vragen veel aandacht. En reken maar niet dat mijn schoonzoon de zorg op zich neemt. Die heeft aan de zorg voor zijn koeien genoeg. Die koestert hij soms meer dan zijn vrouw. Die heeft het bere-druk. Ze doet het huishouden, werkt, brengt de kinderen naar de crèche en is ook nog onbezoldigd medewerkster op de boerderij. En mijn schoonzoon vindt alles heel gewoon.

Het is een fijne vent, maar daar heeft hij geen gevoel voor. Wat dat betreft is het wel een beetje een echte boer. Zo ziet hij er ook uit. Hij scheert zich niet elke dag en verder, ja ik durf het bijna niet te zeggen, maar hij stinkt een beetje. Zijn overall is soms zo vuil, dat-ie rechtop blijft staan als je schoonzoon er uithaalt. En hij heeft van die zwarte ringen om zijn nagelranden.

Mijn dochter wil er niet over praten. Ze houdt nog steeds van hem, geloof ik. Ik vind het ook een prachtvent, erg sexy als hij gewassen en geschoren is. Maar jammer genoeg is het een boer. Daar heb ik natuurlijk niets op tegen, maar je ziet toch graag wat anders voor je intelligente dochter, toch?"

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Is iemand die in het onderwijs werkt, per definitie intelligenter dan een boer dan?

 • no-profile-image

  Hans

  "maar je ziet toch graag wat anders voor je intelligente dochter, toch?" Tja, schoonmamma, liefde is blind en Antoinnétje kan niet zien. Met zo'n vrouw kun je als boer wel vooruit, maar met zo'n schoonmoeder, breek me de bek niet los.

 • no-profile-image

  D

  Mensen uit het onderwijs kunnen ook onmeunig stinken

Of registreer je om te kunnen reageren.