Redactieblog

5 reacties

Mensen en meningen over ons (4)

Hij komt op vele boerenerven. Hij wordt zelden met gejuich ontvangen. De AID-er.

"Je kunt niet zeggen: dit is dè boer. Ik kom bij genoeg boeren, waar ik een uitstekende relatie mee onderhoud. Die hebben de boel op orde. Zijn helemaal niet bang voor een controle. Vaak onderschrijven ze ook nog het nut van de vele regels. Of liever van regels. Want over het algemeen vindt men wel dat er teveel zijn. Ik zelf vind dat ook. Flink met de stofkam er doorheen, ik zou het graag doen.

Maar daar word ik niet voor betaald. De politiek stelt de regels vast en wij zien er op toe dat ze goed worden uitgevoerd. Dat vergeten boeren nog wel eens. Ze zien ons als dader, de man of de vrouw die de regels bedenkt. Niets daarvan. We zijn niet meer dan uitvoerder.
Ik wil wel graag een goede uitvoerder zijn. Dat betekent dat ik niet op alle slakken zout leg. Maar als het fout is, ben ik streng. Dan moet het veranderen. Dan interesseert het me weinig dat de boer mij uitkaffert. Of me van het erf jaagt. Het zegt meer over de boer, dan over mij.

En weet u wat mij opvalt na jarenlange ervaring? De boeren, die grote problemen hebben met de regels en met ons als AID-ers, zijn vaak de wijkers. Ze verstaan de maatschappelijke ontwikkelingen niet en reageren dat af op ons. Het zijn vaak de boeren, die later noodgedwongen stoppen. Vele probleemgevallen van het verleden zijn er niet meer. Wat overblijft zijn boeren, die ook de AID-ambtenaar respecteren."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pieter

  op een bericht als deze kunnen de onderstaande reacties natuurlijk niet uitblijven. Het is jammer dat het bericht een spiegel is voor de realiteit en dat mensen die hun spiegelbeeld zien daarvoor weglopen en proberen de spiegel kapot te slaan. Het gaat ook hier om hardwerkende familiebedrijven die idd niet meegegaan zijn met de tijd. Er wordt niet gepresteerd wat er verwacht wordt en iedereen heeft het gedaan behalve de boer (en niet ondernemer) zelf. De aid-er is meestal niet de enige die er met sores weg gaat. Een enkel geval waarbij er iemand met het verkeerde been uit bed is gestapt daar gelaten natuurlijk. 1 advies, stap over het verleden, kijk naar de toekomst en ga de dialoog aan, daar kom je verder mee. Er komt een voedsel tekort en iedereen die dit goed kan maken blijft geld verdienen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  ehmm, dus als je kritiek levert op deze ambtenaren dictatuur dan ben je per definitie een loser?

  Een boer kan met trots terugkijken op zijn leven waarin hij heel wat monden kon vullen
  Een AID'er daarentegen heeft werkelijk niets van waarde om op zijn conto te schrijven (een treurig en deprimerend leven lijkt mij het)

 • no-profile-image

  AID

  Als Ik Doodga Aanschouw Ik Droevenis.

 • no-profile-image

  Rein

  Ik heb gezien hoe de AIDers tijdens de MKZ periode tekeer zijn gegaan.Alsof de NAZI´s weer terug waren.

 • no-profile-image

  Teun

  Hoe komt het toch dat ik een NSB luchtje ruik...?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.