Redactieblog

7 reacties

Mensen en meningen over ons (1)

Een ieder heeft een mening over de boer. Deze keer iemand van Wakker Dier aan het woord.

"Natuurlijk ken ik boeren die het goed menen met de dieren. Die echt hun best doen om het dierenwelzijn zoveel mogelijk te bevorderen. Maar het zijn uitzonderingen. Over het algemeen zien boeren dieren als een economisch verschijnsel. In een korte tijd er zoveel mogelijk voer in proppen om zo snel mogelijk een kilo vlees te krijgen. Dode dieren worden alleen geteld. Niet vanwege de zorg voor het dier, maar gewoon om de kosten van de uitval te bepalen.

De discussie gaat over het aantal dieren per vierkante meter. Om het zo rendabel mogelijk te krijgen. Hoe de dieren zich voelen is een punt van andere orde. Ze groeien goed, dus ze voelen zich prima, is het domme verweer op onze vragen.

Op den duur zal deze opstelling zich wreken. De veehouder zet zich buiten de maatschappelijke werkelijkheid. Zelfs de landbouworganisaties slagen er niet in de omslag naar diervriendelijk te maken. Als ze daar teveel de nadruk op leggen verlaten de veehouders hun organisatie en richten ze een eigen vakbond op. Het grote aantal leden van de dieronvriendelijke vakbonden is onrustbarend groot. Dat sterkt ons in het gevoel dat we nog meer verzet tegen de bio-industrie moeten mobiliseren.

Conclusie: boeren roepen de acties over zichzelf af. Dat maakt ons het werken gemakkelijk. Soms grinniken we wel eens tevreden dat we met zo weinig mensen zoveel effect sorteren. We gaan dus versterkt door."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gert

  Boerderij is nu dus een forum geworden voor Volkert en Sjoerd. Ga zo door maar dan blijf ik geen aboonnee

 • no-profile-image

  Gert

  Hier blijkt het gevaar van Wakker Dier. Ze heulen met de vijand - de bilogische boer in de reclamespotjes - en ondertussen zeggen ze dat doorgaan met het bestrijden van de bio-industrie. Versterkt zelfs. Dat betekent een dolk in de rug van degenen in de veehouderij die denken dat ze samen met Wakker Dier een betere toekomst tegemoet gaan. Onzin. Je moet elkaar respecteren, maar strijden voor je eigen toekomst. En de doelstelingen van Wakker Dier verschillen enorm va die van de veehouder.

 • no-profile-image

  burger

  Henk, ik zou toch graag van je horen welke leugens er (in dit artikel) geschreven staan.

 • no-profile-image

  Piet

  Volgens die redenering plaatst (vrijwel) iedere consument zich buiten de werkelijkheid.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Henk heeft liever rechts populistische lui.....of die geen te groot podium hebben ...hele rechtbanken.

 • no-profile-image

  Henk

  Gert, je heb gelijk het forum van het agd begint bij mij ziekte beelden te vertonen, de redactie geeft Thieme en o.a Wakker dier een te groot podium. Enkele socialistische populistische individuen propaganderen de bevolking leugens voor. Dit artikel staat vol leugens en onwaarheden over de veehouderij in Nederland.
  Het heeft geen enkele zin om hier op te reageren met tegen argumenten die doelen op de waarheid in ons land mbt de veehouderij, het doel is van enkele individuen om de bevolking te misleiden en voor te liegen. Met als doel hogere idealen en machten uit het stenen tijdperk

 • no-profile-image

  Gerard

  Veehouders en Wakker Dier zijn vuur en water. Dat moeten we gewoon erkennen. De belangen liggen mijlenver uitelkaar. En wat die mening van de meneer van Wakker Dier betreft: hij heeft gelijk. Ik houd mijn vee niet voor de gezelligheid, maar om er een goed belegde boterham mee te verdienen. En da is het natuurlijk een economische aangelegenheid geworden. Daar is niks mis mee. Miljoenen consumenten profiteren maar wat graag van de lage prijzen van onze producten. En dat kan dank zij het economisch inzicht van de boer.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.