336 x bekeken 3 reacties

Maarsingh voor samenwerking PVV

Oud-akkerbouwvoorman Aike Maarsingh vindt dat de CDA-leden moeten instemmen met het regeerakkoord, dat die partij met de VVD heeft gesloten.

Dat zei hij zojuist tijdens het CDA-congres in de Rijnhal in Arnhem. Volgens Maarsingh, die een minuut spreektijd had gekregen, moet worden voorkomen dat de fractie van de christendemocraten nogmaals wordt gehalveerd.

"Ik ben geen fan van de heer Wilders", zei hij. "Maar veel mensen zijn het wel met hem eens. Het was niet mijn keuze om mee te regeren, maar nu het zo ver is gekomen, moeten wij die keuze maken. Hulde aan de onderhandelaars die hun rug recht hebben gehouden." Die laatste uitspraak leidde tot groot applaus.

Ook voormalig Tweede Kamerlid en voorzitter van de parlementaire landbouwcommissie Annie Schreijer-Pierik sprak het congres toe. Zij riep de dissidente CDA'ers Ad Koppejan en Kathleen Ferrier op uiting te blijven geven van hun bezwaren, maar dan wel binnen de fractie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  JPK, deze regering gaat alles wat er is kromgegroeid kapot slaan. Om te beginnen met LNV!

 • no-profile-image

  jpk

  is deze regering
  die er aankomt
  in staat om de haagse
  kaasstolp kapot teslaan
  over 4jaar50% minder regels

 • no-profile-image

  Jan Cynisch

  Lijkt me een tekst van Mao Herkauwert....

Of registreer je om te kunnen reageren.