Redactieblog

LTO positief over verlening noodfonds

De vakgroep LTO Melkgeitenhouderij is positief dat het noodfonds voor geitenhouders die getroffen zijn door Q-koorts langer wordt opengesteld.

"Liquiditeitsproblemen door Q-koorts treden niet altijd per direct op. Zo’n bedrijf voldoet nu niet aan de criteria van het noodfonds, terwijl datzelfde bedrijf er financieel gezien over bijvoorbeeld een jaar heel anders voor staat", legt de vakgroep uit. LTO heeft het ministerie verzocht om het noodfonds ook volgend jaar nog open te stellen.

Het noodfonds, een rentesubiside voor ondernemers die financieel in problemen zijn gekomen, is niet tot 1 november 2010, maar tot 1 oktober 2011 beschikbaar. Het ministerie vult het budget voor de regeling bovendien aan tot 1,5 miljoen euro.

Tot nu toe hebben vijf bedrijven gebruik gemaakt van de regeling. Bij een aantal bedrijven is de aanvraag afgekeurd. Naar schatting wordt tot nu toe 250.000 euro uit het fonds uitgekeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.