4 reacties

Kamer geeft groen licht voor natuurbezuinigingen

De Tweede Kamer lijkt de bezuinigingen op de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) te accepteren.

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen zijn er geen moties ingediend die het kabinet oproepen vast te houden aan de oorspronkelijke doelstellingen. Uit het regeerakkoord blijkt dat VVD en CDA zo’n 300 miljoen euro per jaar op natuuruitgaven willen korten.

Dit betekent dat de EHS uiteindelijk minder groot zal worden dan gepland. PvdA, D66, SP, Groenlinks en PvdD zijn daar niet blij mee, maar nemen hun verlies. Wel wil de Kamer dat premier Mark Rutte snel duidelijk maakt wat die bezuinigingsoperatie precies betekent. Een aantal fracties wil tevens de garantie dat de bestaande natuurgebieden in elk geval niet wordt aangetast, maar daar is onvoldoende steun voor in het parlement.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  JP

  Mooi, ik ga direct de Provincie mailen dat ze de begrenzing van mijn 43 hectare eraf halen. HaHa, wie het laatst lacht, lacht het best, tien jaar frustratie eindelijk voorbij

 • no-profile-image

  werik en uit voering

  het begin is er bigin zo snel moggelik met in polderren van al die troep die zu de laatste 20 jaar angericht hebben. dat steletje melooten

 • no-profile-image

  P

  mooi

 • no-profile-image

  MOOI

  Kijk dat zijn nu eens leuke berichten!! Dat is super bezuinigen geef de boeren nog meer terug dat betekent gratis onderhoud, gratis aanzicht ,gratis mooi landschap, gratis geen overlast naar wel beteelde gebieden kortom laat de boeren maar schuiven.....

Of registreer je om te kunnen reageren.