Redactieblog

778 x bekeken 2 reacties

'Geitenhouders ga geitenvlees meer promoten'

Geitenhouders moeten de consumptie van geitenvlees meer promoten en stimuleren.

Dat zegt kok Ton Boer tijdens de GD Geitendag. Boer is naast chefkok promotor van vlees, waarbij hij consumenten informatie geeft over de bereiding van vlees.

Geitenvlees is wereldwijd het meest gegeten vlees, maar in Nederland is het voor de consument vrijwel niet te krijgen. Voor koks is het ook al lastig", zegt Boer. "Geitenvlees is lekker, als je maar weet hoe je het moet klaarmaken. En daar zit het probleem. Als iemand een keer ander vlees koopt en het na een verkeerde bereiding niet lekker vindt, ligt dat aan het vlees of aan de slager. Mensen weten te weinig van vleesbereiding."

Als voorbeeld maakte hij een stoofschotel van geitenvlees en worstjes van geitenvlees. "Soms vinden mensen dat er een nare smaak aan schapen- of geitenvlees zit. Een druppel azijn of een mespuntje mosterd bij de bereiding helpt hiertegen", gaf de kok als tip mee.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Jan Roovers

    beste jan uit oirschot, lekker he geitenvlees, jammer voor die mensen die de hond in de pot vonden, kan je trouwens ook eten en kat, ook lekker, of marmot, ratten, duiven, straks sprinkhanen, of wormen, maaien kakerlakken(lekker knapperig), smakelijk eten Jan uit oirschot

  • no-profile-image

    Jan

    En dat het lekker was bleek wel want enkele deelnemers vonden "de hond in de pot"!

Of registreer je om te kunnen reageren.