Redactieblog

193 x bekeken

EVO: raad stelt irreële veiligheidseisen trekkers

De organisatie voor vervoerders EVO vindt dat de Onderzoeksraad voor veiligheid irreële veiligheidseisen stelt voor landbouwvoertuigen.

EVO vindt het goed dat er maatregelen worden genomen om het aantal ongevallen met landbouwvoertuigen te verminderen. "Maar om voor landbouwvoertuigen dezeflde voertuigregelgeving te laten gelden als voor andere motorvoertuigen gaat vele te ver. Het bedrijfsleven dreigt hierdoor te wroden op gezadeld met hoge extra kosten en administratieve lasten zonder dat de maatregelen de verkeersveiligheid bevorderen:", zegt EVO.

De organisatie is fel tegen het voorstel van de onderzoeksraad voor invoering van een verplichte periodieke keuring, een registratiesysteem en een kentekenplicht voor landbouwvoertuigen. "Deze maatregelen zijn veel te drastisch en kostbaar en hebben geen enkele relatie tot de verkeersveiligheid", aldus EVO. De organisatie staat wel achter het voorstel om bestuurders van landbouwvoertuigen een rijopleiding te laten volgen en een trekkerrijbewijs verplicht te stellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.