Redactieblog

474 x bekeken 1 reactie

Biodieselfabriek Amsterdam in gebruik

De biodieselfabriek van Greenmills in Amsterdam is in productie.

De eerste biodiesel is inmiddels geproduceerd bij de fabriek die officieel Bio Diesel Amsterdam, onderdeel van het project Greenmills. In de fabriek wordt jaarlijks 100.000 ton biodiesel geproduceerd uit afval- en reststromen.

In de fabriek wordt zo efficiënt mogelijk gewerkt. Zo wordt het gebruikte kalium omgezet tot kaliumfosfaat dat gebruikt wordt als kunstmest. Greenmills is een combinatie van een grote biogasinstallatie, een biodieselfabriek en een grote tankopslagfaciliteit. Greenmills verwerkt tegelijkertijd diverse soorten organisch afval tot groene stroom, biogas, warmte, compost en biodiesel.

Eén reactie

  • no-profile-image

    freek

    die hebben ze in Den Haag niet nodig daar word genoeg hete lucht geproduceert

Of registreer je om te kunnen reageren.