Redactieblog

1835 x bekeken 8 reacties

Waarde glastuinbouwgrond bijna gehalveerd

De waarde van grond die bruikbaar is voor de glastuinbouw is in 2009 bijna gehalveerd.

Dat blijkt uit gegevens van de vakgroep Agrarisch en Landelijk Vastgoed van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Gemiddeld werd voor tuinbouwgrond in het Westland en in de B-driehoek bij Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek 60 tot 65 euro per vierkante meter betaald. Begin 2008 werden er in dit gebied nog zaken gedaan voor 100 tot 110 euro per vierkante meter.

Makelaars voorzien dat bij de transacties die plaatsvinden een prijscorrectie van 25 tot 35 procent heeft plaatsgevonden. "Het is een schrijnende situatie", zegt Harry Boertjes van de NVM.

Lees ook Grondprijzen stabiel tot dalend

Laatste reacties

 • no-profile-image

  joop

  Dat lijkt mij niet erg macro-economisch gedacht Oostlander. Althands: niet als tuinder

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Het valt mij op dat er zo weinig gereageerd wordt op dit bericht. Dit is namelijk een zeer gevaarlijke ontwikkeling...maar wel logisch

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Als die trant zich doorzet dan ontstaan er ontzaglijke groot probleem in de glastuinbouw . Veel bedrijven zijn gefinancierd op minimale waarde van de grond. Die is de laatste decennia alleen maar in waarde toegenomen...oei oei het lijken de plagen van Egypte wel....

 • no-profile-image

  boer

  Hier zouden jullie in Nederland toch niet over praten. Dit gebeurd toch alleen in Amerika. Sorry dat ik dit even opnoem

 • no-profile-image

  spotvogel

  Teun, ik denk dat er wel een zwikkie tuinders zitten te balen in hun peperdure brandnieuwe kassen in de Wieringermeer en Flevoland. "Jammer dat glas zo slecht branden wil", zullen ze wel denken. Ik adviseer dus voortaan kassen met gebrandschilderde ramen. Maar nou effe serieus: dit is natuurlijk wel een ramp voor de glastuinbouwsector. En het gaat al tijden niet erg best begrijp ik. Klote! En dat meen ik.

 • no-profile-image

  oostlander

  Volgens mij betekent dat maar 1 ding: nu kopen!!!! want straks een paar goede weken in het begin en we zijn zo weer op de oude niveaus

 • no-profile-image

  Subsidie op subsidie

  Eigenlijk is nieuwe onbebouwde grond met bestemming glastuinbouw helemaal waardeloos op het ogenblik. Er staat zat bebouwd glas leeg wat eerst eens gevuld moet worden alvorens we in ons volle Nederland nog meer van die afschuwlijke glasopstallen gaan bouwen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nou, dan wordt daar de bliksemse boel dus straks tegen bodemprijzen door projectontwikkelboys opgekocht.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.