280 x bekeken 5 reacties

Verburg wil dit jaar stikstofakkoord

Aan het einde van dit jaar moet er een definitief akkoord over de aanpak van de stikstofproblematiek liggen.

Dat stelde landbouwminister Gerda Verburg gisteren na afloop van het bewindsliedenoverleg. Daarin gaf het kabinet groen licht voor haar inzet op deze kwestie.

Verburg hoopt voor de zomer een akkoord te sluiten over een voorlopig programma voor het reduceren van de stikstofneerslag in en nabij Natura 2000-gebieden. Behalve de landbouw moeten ook verkeer en industrie een bijdrage leveren. Uitgangspunten daarbij zijn een goede ecologische onderbouwing en een juridische borging van de beheerplannen.

De Gelderse gedeputeerde landelijk gebied Harry Keereweer is tevreden met de voornemens van Verburg. Hij stelt dat deze meer flexibiliteit in de natuurregelgeving bieden.

Ook is Keereweer blij met het feit dat het kabinet verder kijkt dan alleen de stikstofbijdrage van de landbouw. Onlangs noemde hij het Natura 2000-project nog een monstrum.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dit klinkt bekend in de oren!!!! We zullen zien.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Nee Amoniak, dat is het probleem niet. Maar dat maakt niet uit in dit land. Wageningen zorgt wel voor wat aangepaste wetenschap!

 • no-profile-image

  ammoniak

  Is stikstof wet HET probleem???????

 • no-profile-image

  spotvogel

  Ze moet het forum 'chauffeur met teveel kippenmest in Duitsland' daarbij maar als leidraad gaan gebruiken. Dan kan de vigerende mestwetgeving met het oud papier mee!

 • no-profile-image

  Piet

  Wordt zo zoetjes aan wel eens tijd. Nu weet je totaal niet waar je aan toe bent.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.