Redactieblog

553 x bekeken 5 reacties

VWA rondt ruiming geiten en schapen af

De Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) rondt zaterdag de ruiming van de met Q-koorts besmette bedrijven af.

Vrijdagmorgen waren er op 63 bedrijven in totaal 36.687 geiten geruimd. Zaterdag worden op een schapenbedrijf in het Flevolandse Kraggenburg nog 150 schapen geruimd. Doordat het scannen van de dieren langer duurde dan gepland is de ruiming van deze dieren uitgesteld van vrijdag naar zaterdag.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Evert

  Dan kunnen we nu wachten op het oordeel. Dit doet men niet ongestraft, CDA!!!

 • no-profile-image

  kani Baal

  Wat een triestheid . In Herwijnen is gister ook een geitenmelk boerderij geruimt. De tranen schieten je in de ogen. Mannen met witte uniformen die met wolken gas m.i gezonde dieren entlosen. Ziek is dit........nu de schapen nog.

 • no-profile-image

  kees

  ook honden en katten kunnen Q-koorts overbrengen.....zullen we die dan nu maar eerst ruimen?

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Evert, laat het dan maar meteen het LAATSTE OORDEEL zijn! CDA: WEG ERMEE!

 • no-profile-image

  Als de geiten geruimd zijn

  Email gezonden aan het Guiness Book of Records: "I will attend you to point out that The Dutch Minister of Agriculture has ordered the following (this is already implemented):
  Because 6 People in Holland are killed due to complications with the cause Q-fever, As of december 21 2009 in 33 days (except Christmas, New Year's Eve, New Year, and Sundays) culling of 36,837 pregnant goats on 64 farms, almost all healthy, to prevent a possible outbreak of Q-fever among the Dutch population. 1 to 3 mature lambs not counted. Per Goat. Ended 23 Januar 2010. The patient not pregnant goats are left alive.
  The goats who were killed, where highly pregnant, often with twins, triplets sometimes. So you cannot speak of killing 36.837 goats, but at least double the number!
  The unnecessary and pointless killing of so many healthy animals (which will subsequently prove) and so many farmers to the brink of bankruptcy into is bad enough, but the numbers of goats killed are pretty bad! It would be nice if a note in the Guinness Book is working precisely because of this culling of so many animals in a few days is worth to remember, so is a record worth!!!
  See also the article in "Het Agrarisch Dagblad"/the Agricultural Times, stating that in addition to the number already killed, 150 goats on the last day, 64th, company will be cleared http://bit.ly/665ANL
  I personally find this an entry in the Guinness Book of Records worth, and many others will think the same. I hope so you will not neglect this.
  Thanks!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.