204 x bekeken 8 reacties

Opnieuw twee bedrijven met Q-koorts besmet

Het aantal bedrijven waar Q-koorts heerst, is opgelopen tot 66.

Uit tankmelkonderzoek blijkt dat nog eens twee melkgeitenhouderijen met de bacterie zijn besmet, zo meldt het ministerie van landbouw.

Het gaat om bedrijven in het Gelderse Zelhem en het Limburgse Belfeld met respectievelijk 670 en 2.700 dieren. Hoeveel daarvan moeten worden geruimd, is nog onduidelijk. De burgemeesters van de betreffende gemeenten en de eigenaren van de bedrijven zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

De Gelderlander meldde gisteren dat de gemeente Bronckhorst, waar Zelhem deel van uitmaakt, maandag een informatiebijeenkomst houdt in het gemeentehuis van Hengelo. Daar geven het ministerie van landbouw en de regionale GGD een toelichting op de maatregelen en de gevolgen van de bacterie voor de volksgezondheid.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @G.J., thuis: U had schrijver moeten worden van detectiveverhalen. Als het niet zo schandelijk was wat u schrijft zou het vermakelijk zijn, uw complottheorie. Nu is het alleen maar meelijwekkend.

 • no-profile-image

  G.J.

  Ik ben van mening dat de overheid zelf de bron is van veel dierziektes zie ook nu weer de boktor alles speelt zich alleenaf in dit kleine landje.want de vwa en aid en rest van deskundigen die 200 euro per uur schrijven willen zich belangrijk blijven voelen.Ook komt dit de overheid goed uit die is de bioindustrie zat en dus kunnen de meeste boeren hier wel weg gepest worden.
  Dit kan men het best doen door om de paar jaar een andere ziekte te verspreiden,alleen is er iemand geweest die nu die boktor te vroeg heeft los gelaten.Waneer worden wij boeren nu eens wakker,nergens in de wereld gaat men zo om met boeren!

 • no-profile-image

  Karin

  Dat eventuele verspreiden van ziektes door de overheid hoeft niet eens opzettelijk te gebeuren hoor. In de tijd van de vogelpest is het virus destijds door ruimploegen van bedrijf naar bedrijf versleept, zoals later werd aangetoond.

  Het probleem met de overheid is vooral de incompetentie en ondeskundigheid van een groot deel van de ambtenaren (op welk niveau dan ook). Daardoor worden er vaak stomme fouten gemaakt.
  Wie weet wordt de Q-koorts bacterie wel onopzettelijk versleept van tankmelkmonster naar tankmelkmonster. Misschien moet daar ook maar eens naar gekeken worden.

 • no-profile-image

  geit

  Wat ik niet begrijp dat er geen onderzoek wordt ingesteld naar de precieze besmettingsbron. Waarom worden er geen onderzoeken gedaan bij het voedsel wat deze dieren krijgen. Hiermee bedoel ik de bijproducten. Vaak liggen die voeders buiten (open en bloot) Hierbij kan gewoon de ratten, muizen, vogels etc bij. Ratten en muizen zijn ook een grote drager van het virus wat q-koorts kan overbrengen. Als dit de bron is kan je hierwat tegen gaan doen. Maar zolang er maar bij een ding wordt stilgestaan gaat het mijn inziens niet echt goed.

 • no-profile-image

  anoniem

  het wordt nu eens tijd dat verburg en klink met hun politieke spel, en hun ondeskundige deskundigen hard worden aangepakt.!!! want deze waanzin moet gestopt worden, wie niet luisteren wil moet maar voelen.

 • no-profile-image

  Achterhoekse

  iS ER EEN DOKTER IN DE BUURT ???WANT VERBURG EN KLINK KOMEN ERG ZIEK OVER .GEZONDE DIEREN VERMOORDEN ???????????

 • no-profile-image

  g.j

  Hierbij zeg ik de donald-duck op
  ik hoop dat u het begrijpt.

 • no-profile-image

  H Wennekers

  Met ingang van 01-02-2010 zeg ik de nieus brief Adg bloembollen op.
  Ik ga er vanuit dat dit zo voldoende is.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.