Redactieblog

370 x bekeken 1 reactie

Nieuw bedrijf besmet met Q-koorts

In het Drentse Een West, bij Roden, is Q-koorts vastgesteld. Dat meldt de Voedsel- en warenautoriteit.

Het bedrijf is daarmee het 62e bedrijf dat besmet is met Q-koorts. Op het bedrijf zijn 450 geiten aanwezig, waarvan tussen de 200 en 250 dieren drachtig zijn. Geitenhouder Jacco Fokkema verwacht dat de dieren op korte termijn geruimd zullen worden, omdat er klinische verschijnselen zijn. Op het bedrijf zijn verwerpers. “Bij ons op het bedrijf zijn verwerpers, waardoor er een verhoogd risico is voor de mensen in de omgeving. Dan moet je accepteren dat de gieten geruimd gaan worden. Bij bedrijven waar geen klinische verschijnselen zijn maar wel bacterie is aangetroffen ligt dat anders. Ik twijfel of deze dieren een gevaar vormen voor de volksgezondheid”, zegt Fokkema tegen Omroep Drenthe.

De VWA heeft tot vrijdagmorgen 28 bedrijven geruimd. Daarbij zijn 12.887 geiten gedood.

Eén reactie

  • no-profile-image

    geitenboer

    was de tankmelk ook al positief of niet

Of registreer je om te kunnen reageren.