223 x bekeken 4 reacties

Miljoenen voor emissie-arm veevoer

Het kabinet stelt 60 miljoen euro beschikbaar voor projecten die moeten bijdragen aan een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Het geld komt uit het Fonds Economische Structuurverbetering (FES) en wordt besteed aan vijf programma's. Een daarvan is de ontwikkeling van emissie-arm veevoer. Bedrijven en kennisinstellingen gaan onderzoeken hoe diervoeding zo kan worden aangepast dat koeien minder methaan produceren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Evert

  Ik ben het met de heer hamstra eens
  Ik zag op de tv een vogelspotter
  Hij zag 40.000 ganzen in het water zitten
  vond hij prachtig maar hoeveel strond
  komt er in het water Als ik naasr die plas
  tegen een boom sta te pissen krijg ik een bekeuring zo krom is alles. gr Evert

 • no-profile-image

  verbaasde

  Die mij die 60 miljoen maar, Het is ZOOO simpel: methaan wordt geproduceert uit struktuurrijke rantsoenen. Wil je methaanuitstoot terugbrengen moet je struktuurarm gaan voeren(zoals in Israel,krachtvoerrantsoenen voor melkkoeien) Dit is weer totaal tegenstrijdig met de natuur van de koe(RUWVOERVERWERKER) HET EINDE VAN HET LIEDJE IS STRAKS:Geef de boer maar de schuld,of van methaanuitstoot,of van onnatuurlijk voeren van koeien.

 • no-profile-image

  a hamstra

  wie o wie, heeft dit idee bij de politiek op het bordje gelegd. met welk doel.er is geen boer die deze onzin geloofd.
  wie verdeeld het geld onder wie,
  en wie moet er voor inleveren,
  60.000.000. euro, onder zoek ook even hoeveel de wilde ganzen produceren die zo
  langzamer hand de koeien vervangen.

 • no-profile-image

  r.veenstra

  Dus de onschuldigen mogen straks een voorgekauwde hap gaan eten en word het recht op een normaal voedsel ontzegd om deze overheid te voorzien van minder uitstoot daar waar er steeds meer auto's,vrachtauto's,vliegbewegingen en nieuwe vervuilende producerende landen bijkomen. Omdat er weer een nieuwe inkomstenbron ontdekt is door de zakkenvullende samenleving. Laten de ministers dan maar eerst hun eigen uitstoot beginnen te coordineren. Voor je het weet heb je er weer een nieuwe heffing bij.

Of registreer je om te kunnen reageren.