Redactieblog

6 reacties

Meisjes krijgen minder voor agrarisch werk dan jongens

In de agrarische sector zit een groot verschil tussen de salarissen voor jongens en meisjes.

Dat blijkt uit de Bijbanen Monitor, een onderzoek van de vacaturewebsite Bijbanen.nl. In de leeftijdscategorie van 14 tot 26 jaar verdienen jongens gemiddeld € 8,50 in de agrarische sector terwijl meiden gemiddeld € 5,85 per uur verdienen. Hiermee is het verschil 31,2 procent. Gemiddeld over alle branches is het verschil in salaris tussen jongens en meisjes 27,1 procent in het voordeel van de jongens.

Uit het onderzoek blijkt dat de agrarische sector niet populair is als branche voor een bijbaan. Van de 2.289 ondervraagden gaf slechts 3,1 procent aan dat ze het liefst in de agrarische sector werken. Recreatie en toerisme is de favoriete sector. Ruim 27 procent wil graag in deze sector werken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Daarom werken er zoveel Oost-Europeanen en Afrikaanse mensen op onze velden. Dat heeft niks te maken met het aftrekken van een kalf luie student, maar alles met het op een meer dan schandalige wijze uitbuiten van de medemens. Vooral van de vrouwelijke!

 • no-profile-image

  Hans

  Dit is hiermee slavenwerk voor meisjes. Zo willen de boeren en tuinders dat natuurlijk niet noemen. Schandalig! Wat volgt er nu hierop? Dat de slavernij voor meisjes gewoon door mag gaan?

 • no-profile-image

  Boerin

  In alle andere sectoren, administratie, verkoop, ict, etc.etc. verdienen vrouwen ook nog altijd minder dan mannen, ook als doen ze hetzelfde werk. De agrarische sector is dus absoluut geen uitzondering.

 • no-profile-image

  Student

  Er wordt hier alleen het gemiddelde bedrag genoemd, niet gecombineerd met een leeftijd. Dus wellicht zijn de vrouwen die deze enquete ingevuld hebben gemiddeld jonger dan de mannen?

 • no-profile-image

  Luie student

  Tjah..kan een meisje van 17, 18 jaar alleen een kalf van een koe afhalen (even als voorbeeld)?

  Ik denk dat de jongens meer verantwoordelijkheid nemen, en deze mogen dus ook meer verdienen omdat ze nou eenmaal meer 'inbrengen'. Desalniettemin mag €5,85 voor de dames wel wat hoger!

 • no-profile-image

  HansDriel

  Nee, Nederland loopt heel erg achter op het gebied van emancipatie. Erger, we kunnen het woord uitspreken en dat is alles. We moeten nog totaal vanaf de bodem beginnen. Triest en ook zeer beschamend. Nederland, land van de slavenarbeid!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.