Redactieblog

LTO terug in Veenweidepact

LTO Noord afdeling Krimpenerwaard keert terug aan de overlegtafel van het Veenweidepact.

Bijna 85 procent van de leden stemden tijdens een speciaal belegde ledenvergadering in met het voorstel van het bestuur om weer toe te treden.

In de discussie over het Veenweidepact zijn er afgelopen jaren veel onenigheden geweest over de toekomst van de Krimpenerwaard. Hierdoor is het vertrouwen van de boeren in het gebied in de provincie en Dienst Landelijk Gebied fors gedaald. LTO en de regionale AJK zijn daardoor in mei 2008 uit het pact gestapt.

Toch hebben de boeren nu besloten dat het beter is om mee te praten in het Veenweidepact dan dat er 'over hen beslist wordt'. LTO Noord keert terug, het AJK niet. De jonge boeren stemden tegen het opnieuw aansluiten bij het pact. LTO Noord en AJK blijven wel samenwerken.

Of registreer je om te kunnen reageren.