Redactieblog

270 x bekeken

Kinderboerderij blijft nog even gesloten

Kinderboerderij De Hofte in Oldenzaal sluit zich aan bij het advies van het RIVM over kinderboerderijen met geiten die besmet zijn met Q-koorts.

Dat zegt voorzitter Theo Leferink op Reinink van de kinderboerderij. "We zijn op dit moment nog gesloten. De GGD bepaalt wanneer we weer open mogen."

De besmette geiten op de kinderboerderij worden niet geruimd. Wel zullen er extra hygiënmaatregelen worden genomen om verspreiding van de bacterie te beperken. De drachtige geiten zullen in een tijdelijke huisvesting worden ondergebracht.

Arts Infectieziekten Barbara Beuvink van GGD Twente reageert dat ze eerst gaan kijken of de kinderboerderij kan voldoen aan de hygiëne-eisen die het ministerie van landbouw stelt voor kinderboerderijen. "Het is heel lastig om nu tot een advies te komen. Op dit moment is er veel onduidelijkheid over de verschillende aanpak op professionele bedrijven en hobbymatig gehouden dieren en kinderboerderijen. Er worden veel vragen over gesteld, zeker omdat er ook 160.000 hobbydieren in Nederland zijn." Beuvink benadrukt dat het belangrijk is om met een zorgvuldig advies te komen, waardoor het iets meer tijd kost.

Beuvink benadrukt dat niet de GGD beslist of de kinderboerderij geopend mag worden. "Wij geven advies aan Burgemeester en Wethouders. Zij nemen vervolgens het besluit."

Of registreer je om te kunnen reageren.