Redactieblog

275 x bekeken 7 reacties

Extra onderzoek Q-koorts voorlopig uitgesteld

Het ministerie van landbouw heeft extra onderzoek naar Q-koorts voorlopig uitgesteld.

Op geiten- en schapenbedrijven zouden naast de regulieren tweewekelijkse tankmelkmonsters nog extra monsters worden genomen door de VWA in opdracht van de GGD. Het extra onderzoek zou gedaan worden omdat het reguliere onderzoek niet snel genoeg gaat.

Doelgroep van het extra onderzoek zijn bedrijven die tot nu toe negatief testen in het tankmelkonderzoek, maar waar wel positieve vaginaalswabs zijn genomen.

LTO Nederland is verbijsterd over dit extra onderzoek en adviseert veehouders niet mee te werken aan dit onderzoek. "Als er iets aan de hand is op de bedrijven dan komt dat er in het reguliere tankmelkonderzoek wel uit. De snelheid van dit reguliere onderzoek is voldoende om op tijd risico’s te detecteren",aldus LTO.

De organisatie is in overleg met het ministerie van landbouw over de kwestie. In de tussentijd is de eerste monstername in het kader van het extra onderzoek voorlopig uitgesteld.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  De baas

  @ Herkauwer: Landbouw Ten Onder

 • no-profile-image

  Jan

  De reactie van LTO gaat geheel voorbij aan de wettelijke taak en verantwoordelijkheid van de GGD.
  Wellicht is dat de manier van hun zakendoen met Ministeries?
  LTO moet zich schamen en erkennen een brug te ver te zijn gegaan.

  De onafhankelijke commissie zou ook moeten kijken naar de functies van LTO en bedrijfschappen en de vraag beantwoorden of deze constructies nog wel passen in de Nederlandse rechtsstaat,
  Ook gegeven de grondwet voor Europa en het terugdringen van bestuurlijke drukte die meer schade oplevert aan de landbouwsectoren en de volksgezondheid.
  Ben benieuwd of LTO die rol op haar conferentie agendeert.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Jan, prima wat jij schrijft. We hebben er hier in Waarheidsvindingerveen uitgebreid over gediscussieerd en zijn unaniem van mening dat LTO een minderwaardige club van dubbelspelspelende zakkenvullers is. Zulke lui horen eigenlijk thuis aan het loket van de Sociale Dienst of aan de armeluistafel bij het Leger des Heils, maar worden nu door donaties van keihard werkende boeren en sluikse pecunia's van LNV en agri-bonzen in leven gehouden. Wij adviseren dan ook om Janrap en zijn Maat ten spoedigste de laan uit te sturen en willen heel graag meedenken en -praten over een bétere toekomst voor de gemeenschappelijke belangenbehartiging voor boer en tuinder. Want wij vertalen de afkorting LTO al sinds jaar en dag als Lazer Toch Op!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Dank je Piet, dit is goede informatie. Ik roep het al tijdenlang van de daken en het wordt almaar duidelijker: LNV maalt totaal niet om de Volksgezondheid en bepaalt zelf wel (dwz: de ambtelijke top en hun schemercircuit bepalen dat en Verburg voert dat slechts uit) welke delen van welke sectoren er rijp zijn voor een ijskoude sanering. Straks komen vanzelf de schapen aan de beurt, maar die hebben nu nog geen prioriteit. Eerst moet zéker zijn dat de geitensector grondig de nek is omgedraaid en daarna middels een kamerdebat nog eens halal de strot wordt doorgesneden. Want tegen die tijd is ieder kamerlid door kwade CDA-krachten bewerkt en ervan overtuigd dat alle Q-koortsellende aan de geitenhouders te wijten is. Zoals er ook medio december onder valse voorwendsels een kamermeerderheid werd geproduceerd om met het beestachtig afslachten van gezonde drachtige geiten te beginnen. Het is een bizar verhaal, maar de feiten ondersteunen het. Ik wacht dan ook ongeduldig op een PARLEMENTAIR ONDERZOEK waarbij het hele doen en laten van LNV wordt doorgelicht. Onder ede! En met terugwerkende kracht tot 7 januari 1997. De dag waarop in Venhorst het ruimen van varkens begon!

 • no-profile-image

  Dirk

  Piet, zeg eens eerlijk, kijk je er nog van op dat het zo gebeurd? Die hele overheid en alles wat er bij hoort is een grote volksverlakkerij, vriendjespolitiek, zakkenvullerij en ego-tripperij

 • no-profile-image

  wandelaar

  Baas: Laat Toch Ontbinden!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.