355 x bekeken 21 reacties

CDA in geweer tegen beleid Q-koorts eigen ministers

De vraagtekens die verschillende CDA-Kamerleden plaatsen bij de ruimingen van drachtige melkgeiten vormen een bewuste poging het Q-koortsbeleid van het kabinet te doen ‘kantelen’.

Dat stelt parlementariër Annie Schreijer-Pierik van die partij. In een debat met de CDA-ministers Gerda Verburg (landbouw) en Ab Klink (volksgezondheid), vorige week uitte partijgenoot Henk Jan Ormel twijfels over de noodzaak van het ruimen van gezonde dieren. Schreijer-Pierik zei dit weekeinde te hopen dat het geluid van een protestmars tegen de ruimingen in het Gelderse Laren zou doordringen in Den Haag.

Aanleiding voor de kritiek was het kabinetsbesluit om geiten op kinderboerderijen ongemoeid te laten. “Wij hebben geprobeerd een kanteling te bereiken”, zegt Schreijer-Pierik. “Dat is in de fractie besproken. Het kan er bij mij niet in dat je wel op grote bedrijven ruimt, maar niet op kinderboerderijen. Klink zegt zich op wetenschappelijk advies te baseren. Maar dan hoor ik andere wetenschappers dit tegenspreken en dan vraag ik mij af: zitten wij op de goede weg?”

Zowel Ormel als Schreijer-Pierik zeggen niet hardop dat de ruimingen van gezonde dieren moeten worden stopgezet, maar zij vinden wel dat commerciële bedrijven en kinderboerderijen gelijk moeten worden behandeld. In het Kamerdebat gaf Ormel aan een voorkeur te hebben voor een regime zoals dat nu voor die laatste categorie geldt. Klink heeft nogmaals advies aan deskundigen gevraagd over hoe er met kinderboerderijen moet worden omgegaan.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Annie stelt zich in de kamer braaf op achter Verburg,buiten de kamer spreekt ze stoere taal

 • no-profile-image

  frits

  slaap kindje slaap ,goh Annie eindelijk wakker geworden of slaapt zij zo weer in.
  Je krijgt toch rare gevoelens over die hele politiek ,is zij bang geworden dat zij straks te weinig stemmen krijgt in maart met de verkiezingen. waarom ben jij Annie niet eerder in ACTIE gekomen.Dan was het geloofwaardiger dan nu

 • no-profile-image

  Patrick

  Enigzins begrijp ik de pijn van Annie Schreijer-Pierik ook wel een beetje in haar ziel. De onmacht van de ene week voor ruimingen te stemmen en dan de volgende week zeggen, ik wilde eigenlijk het ook niet maar had niet de moed om tegen te stemmen. Maar wat nu volgende week Annie? Die situaties gaan zich vaker voordoen, en dat juist maakt het verschil tussen leiding geven en marionet zijn. Tja, Annie leiding geven vraagt ver vooruitzien, veel wijsheid proberen et zien op wereld niveau en durven aanpassingen te doen op de juiste momenten. En wat nu met de gentech Annie? Geen enkel CDA'er heeft twijfel bij gentech, geen enkele, en dat maakt bij mij hele grote zorgen los voor de toekomstige generaties. U zou eens moeten weten hoeveel pijn dat doet in mijn ziel, om te zien dat de hele wereld overspoeld wordt met gemodificeerde gewassen en producten. En door personen als jullie goedgekeurd wordt omdat je corrupt en een marionet bent geworden. Doe als Maria Verhoeven, stop als vrouw bij de CDA vandaag nog. Ik hoop dat Maria een boek gaat schrijven over het wel en wee achter de schermen, en zo een Women of Wisdom wordt, zoals minister Ilse Aigner in Duitsland. Een vrouw heeft niets te zoeken bij een partij die toekomstige kinderen en generaties op het spel zet, niets, kerk missen organiseren en elke week naar de kerk gaan helpt daarbij zeker niet, geloof mij maar op dat punt.

 • no-profile-image

  Het cda is bang

  De verkiezingen komer eraan. En wat doe cda eraan. Men is bang er gaat eraan. Bij de uitslag straks bengelen ze onderaan. En kunnen ze fluiten naar hun vet betaalde baan.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Helemaal mee eens Gerard. Er wordt gewerkt volgens de Veewet 1799! Toen kon men nog onthoofd worden als er ziek of wrak vee werd achtergehouden! Nou ja, dat het CDA nog in de prehistorie leeft wisten we toch al? Ik heb dit beschreven in het dossier 'de Pestvogels van Veerman' (2006).

 • no-profile-image

  koetje

  Klink wil burgemeesters de beslissing laten nemen wat betreft de kinderboerderijen .
  Hij verdiend echt de titel politicus van het jaar 2010.

 • no-profile-image

  dichtbij betrokkene

  Ja hoor, daar gaan we weer. Klink zal het nog eens aan zijn "deskundigen" navragen. Je hebt "kundigen" en "deskundigen". Hetzelfde als "interesse" en "desinteresse". Ik denk dat de geitenhouders zelf de "kundigen" zijn over hoe de situatie nu is. Je kunt het in deze maatschappelijk en naar de geitenhouders toe gewoon niet toestaan dat de dieren op een kinderboerderij blijven lopen. Zegt u het maar als er humane gevallen komen waar deze personen het opgelopen hebben? Wakker worden Klink!! En actie!! Voordat er wel een geitenhouders (en burger) opstand uitbreekt!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dat noem ik nu lafhartig BAKZEIL HALEN! Méér dan een maand geleden stemde de hele CDA-fractie als makke schapen voor ruimen, bezorgde duizenden mensen(ondernemers en hun gezinnen, familie et cetera) de vreselijkste Kerst en Jaarwisseling die een politieke partij haar achterban maar door de strot kan drukken en was schuldig aan het vermoorden van tienduizenden gezonde dieren. Drachtige geiten en hun ongeboren kroost, Godbetert! Ook toen was al bekend dat ruimen op deze wijze absoluut zinloos was. Het werd door tal van beschaafde specilalisten ontraden. Maar het ongeciviliseerde, machtswellustige onbenul moest en zou bloed zien. Stelletje minderwaardigen!!! Ik hoop dat het Nederlandse volk zich niet laat misleiden door deze totalitaire bende. Het CDA is ten volle aansprakelijk voor het zo uit de hand lopen van de Q-koorts, voor vele duizenden zieken, voor een nog onbekend aantal sterfgevallen en voor de zinloze dood voor enkele tienduizenden dieren. En nog maar een week geleden stond die club terecht wegens het in een oorlog storten van land en volk. Enough is enough!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Patrick. Annie moet zich niet alleen zorgen maken over haar gespleten tong in dit dossier. Er komt hopelijk een tijd dat zij zich zal moeten verantwoorden voor alle leugens waarmee zij de kamer destijds tot het verkrachten van de Flora en faunawet heeft bewogen. Ten faveure van twintigduizend hobbyjagers. Dat is allemaal vastgelegd in de vergaderstukken van het parlement en zou de basis moeten vormen voor het neerzetten van het CDA waar het werkelijk thuishoort: een machtswellustige dictatoriale leugenmachine! Maar nu gaat het om Windvaan Annie, die de ene keer dit en de ander keer dat zegt over Q-koorts en geitenhouders. Ik hoop dat zij snel politiek geruimd wordt, net als Verburg, Klink en de rest van dat zootje!

 • no-profile-image

  Gerard

  We leven in de 21e eeuw, als er mexicaansegriep dreigt kunnen we in no-time risicogroepen beschermen dmv vaccinatie. Nu kiest "daadkrachtig bestuur" voor middeleeuwse maatregelen, de sector aan de schandpaal en de dieren op de brandstapel. Wanneer worden risicogroepen in risicogebieden gevaccineerd en dus werkelijk beschermd. Hoe lang moet het nog duren voordat geiten en schapen gevaccineerd worden? Wanneer neemt er iemand echt verantwoording??

 • no-profile-image

  arie maas

  ja wat moet je hier op zeggen. zat net de telegraaf te lezen. In Houten zijn geiten op een kinderboerderij besmet met Q koorts, meer dan 40 mensen ziek, maar overheid (GGD, LNV etc)zegt dat er geen aanwijsbare verbinding is tussen de meer dan 40 zieken en de kinderboerderij. Volgens mij is er in de wijde omgeving van Houten geen enkel commercieel geitenbedrijf. Als men echter rond een geitenbedrijf melding hebben van mensen die ziek worden kan er opeens wel verband gelegt worden. het is om te janken !!!leve de overheid.

 • no-profile-image

  anne

  En dat is niet de eerste keer.
  Of zoals je zelf wel regelmatig terecht schrijft gert: glas, plas, was

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Laten de kiezers dat dan maar gauw met het CDA doen!

 • no-profile-image

  Boesje

  Waarom zou D66 zo geweldig groeien?

 • no-profile-image

  EX-EX-EX trouwe CDA - stemmer.

  Wat HITLER met de Joden deed;
  Doet de CDA met de geiten.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Met het CDA aan het roer gaat het hele Schip van Staat straks via de klippen naar de kelder. Dank jullie wel, Salpeter, Marnix en Pieter.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het CDA praat zoals gewoonlijk weer met een gespleten tong

 • no-profile-image

  zwartebroeker

  Er is geen sprake van dat Annie of Ormel tegen de eigen ministers "in het geweer komen" ! Integendeel, ze steunen hun ministers nog steeds volop ! En "voor de Bühne" (achterban, verkiezingen) proberen ze hun steun te verdoezelen door wat zo genaamd kritische opmerkingen te slaken. Verwijzing naar de kinderboerderijen is een gemakkelijke, die goed valt bij de geitenhouders. En leidt de aandacht af van de ruimingen die OOK IN HUN NAAM elke dag doorgaan. Van omstreden besmetverklaringen die de zegen van de LNV-rechters krijgen. Van het elke dag weer nutteloos en nodeloos vernietigen van veelal gezonde of gevaccineerde dieren.
  Om nu de suggestie te wekken dat het beleid zou moeten "kantelen" is ongeloofwaardig. Dán moeten ze hun woorden waar maken en tegen de ministers zeggen: "Stoppen ! Nu" !

  Elk nieuw nieuwsfeit (NOS, Nova) is schokkend, vooral omdat de ministers steeds weer ver achter de feiten aan blijven lopen.
  "Nooit-meer-gezonde-dieren-ruimen-Ormel" en "morgenochtend-spoedvergadering-LNV-commissië-Annie" zijn bedriegers, die met afleidingsmanoeuvres het falen van hun eigen ministers proberen te verdoezelen. Wie trapt er nog in ?

 • no-profile-image

  patrick

  Wel een beetje erg slijmen van het CDA.
  maar ze hebben wel gelijk ze kunnen best stoppen met dat ruimen en volgens mij is dat besluit van ruimen ook dankzij dat RIVM moest alles geruimd worden en nu zeggen ze dat het in één keer van koeien komt toch om gek van te worden

 • no-profile-image

  Boertje

  Jawel Arie Maas, in Bunnik bij Houten is een commercieel geitenbedrijf besmet verklaard en inmiddels geruimd! Verder staat er meer nieuws bij deze link: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/227158

 • no-profile-image

  Hörd

  De beste stuurlui staan zoals gewoonlijk weer aan wal.

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.