Redactieblog

283 x bekeken 14 reacties

Advocaat teleurgesteld in uitspraak ruimen geiten

Advocaat Johan van Groningen van Den Hollander Advocaten is zeer teleurgesteld in de uitspraak van de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) over het ruimen van geiten in verband met Q-koorts.

"Dit valt echt tegen. Ik heb tijdens de zitting nog specifiek gevraagd wat er met bedrijven gebeurt die nuchtere lammeren van het bedrijf hebben aangekocht en waarbij de jonge dieren dus naar een ander UBN worden vervoerd. Deze bedrijven worden niet geruimd. Terwijl dit op dit bedrijf wel gebeurt, omdat de dieren volgens het ministerie van landbouw een veterinair risico vormen. Als de dieren naar een ander bedrijf verkocht zijn vormen ze blijkbaar geen veterinair risico waardoor ze geruimd moeten worden", aldus Van Groningen.

Bezwaar maken tegen de uitspraak van het kortgeding is niet mogelijk. "Het enige dat rest is een achterhoedegevecht over de vergoeding die een bedrijf krijgt voor de geruimde geiten", aldus de advocaat. Beide locaties van het bedrijf zullen woensdag 6 januari worden geruimd.

Lees ook: Rechter: beide locaties Q-koorts bedrijf ruimen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ekoboer

  Hoelang laten wij als boeren en burgers dit soort onrechtvaardige dingen -die aan niemand uit te leggen zijn-gebeuren.
  Ik zou zeggen het wordt tijd dat wij in opstand komen.
  De witte-boorden criminaliteit moet maar eens tot standgebracht worden.
  Snap trouwens niet dat er nog "mensen" zijn die dit werk willen uitvoeren,moet je toch echt grote oogkleppen op hebben

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Derk, ik denk dat jij de spijker op z'n kop slaat.

 • no-profile-image

  regina veenstra

  Ons land is een instituut waarin het individu niet meer gehoord wordt. In dit geval had je op zijn minst advocaat Spong moeten nemen. Hij is de advocaat van de duivel , in beroep moeten gaan bij de raad van state of naar Luxemburg voor de rechten van de mens. Aangezien een dier slechts beschermt wordt via de rechten van de mens. EEn dier heeft hier geen recht. Het is wel erg, maar toch opz'n minst vreemd dat op een bevolking van 16 miljoen een paar duizend mensen ziek worden waarvan een tiental sterven. Dit is een te kleine marge voor dergelijke vergaande maatregelen. Is er meer aan de hand ?Want ook bij andere bvb griepuitbraken ,kanker sterven er talloze mensen meer. Gezien dat de bacterie overal te vinden is is het raadzaam net als vroeger de werpende,lammerende dieren aftezonderen en niet in de groep te laten, zoals dit vroeger gebeurde. Zo de besmetting te voorkomen en maar hopen dat het enten werkt. Je nergens bij neer leggen,je te verenigen en geld hiervoor vrij te maken want er zit een van de natuur vervreemde generatie aan het eind van de touwtjes.

 • no-profile-image

  moniquevos@t-online.de

  "Geiten niet Gewenscht" NSB-kreet aangepast door CDA. Hou Zee? Nou, NEE!!!!!!

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Herkauwer, ik heb het al eerder gezegd: voor onafhankelijke rechtspraak moet je niet in dit land zijn. Waarom denk je dat dit wel gewonnen gaat worden?

 • no-profile-image

  Derk

  Kennelijk is er een soort elite dat samenspant tegen de burger. De rijken met macht aan de top die elkaar treffen in Rotary-clubs en die elkaar graag een dienst bewijzen. Het draait niet meer om logica, om heldere argumenten. Het gaat kost wat kost om de burger steeds meer zijn rechten en stem te ontnemen. Dit spel wordt al heel lang gespeeld. Het dringt alleen steeds dieper tot de mensen door. Zo lang wij het pikken gaan zij door.

 • no-profile-image

  meilof

  heer groningen u zou toch opzn minst dat er geen vervoers ver bod is de overheid de verant woording voor te geven

 • no-profile-image

  herkauwer

  Lieve mensen, satan heeft weer eens gesproken, ditmaal in zijn Vrouwe Justitiavermomming. Wordt toch eens wakker. LNV is bezwangerd met verdorven ambtenaren die aan het agri-industriële lijntje lopen en de top- en beleidsambtenaren dicteren Verburg wat zij te doen heeft. Hier is best wat tegen te doen. Steek koppen én de beurzen bij elkaar. Sticht snel een breed gedragen en gevoed fonds, benader de allerbeste juristen, bundel alle relevante informatie en span een proces aan tegen de staat. Met getuigen-deskundigen uit alle relevante geledingen wordt zulk een zaak zeker gewonnen. Ook al is het volgens 'zembla' onmogelijk om van deze totalitair dictatoriale overheid te winnen. Ooit komen er immers verkiezingen en die zullen deze beestachtige CDA-satan terug het hellevuur in verwijzen. Vecht dus. En win!!

 • no-profile-image

  dierenarts

  Waar is de grens gebleven? Logisch nadenken en mensen en gezinnen als personen benaderen is blijkbaar teveel gevraagd. De logica is ver te zoeken, het lijkt wel of de regering het het niet meer weet en niet meer durft toe te geven dat het zo misschien toch niet goed is. Hier kan toch geen mens meer achterstaan? Toegeven zou gezichtsverlies zijn..... Nee, dat zou pas humaan en diervriendelijk zijn.
  Tranen in mn ogen...

 • no-profile-image

  trieste boer

  onze klimaat is echt goed ziek in nederland en dan bedoel ik de regering, geiten die naar een ander bedrijf gaan hoefen niet dood en als ze nog wel op je eigen bedrijf staan dan moeten ze worden afgemaakt,dit is niet goed uit te leggen naar de gewone burger!!!ik snap de rechters in dit geval ook niet hoor maar ja dat is ook een onderdeel van onze zieke klimaat!!!!!

 • no-profile-image

  moeder maria

  Voor allen die het vergeten zijn: dit zijn de WAARDEN EN NORMEN die het CDA en BALKENENDE hoog in het vaandel dragen. DOOD,VERDERF, LEUGEN, LIST EN BEDROG!

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Wie respectloos kan regeren, heersend als een wrede vorst, God zal hen eens mores leren, smoren in hun eigen dorst, dorst naar pijn en bloed en tranen, dierenleed, faillissement, hersenloze kippen, hanen, menend dat je machtig bent, maar het tij gaat al verlopen, ziet het teken aan de wand, stop met smoesjes te verkopen, en verlaat dit mooie land, want dit is geen plaats voor lieden, onbetrouwbaar, vuig en laag, volk waarop gij dus moet stemmen, is voortaan een wéét, géén vraag! (Forum Romanum Imperii Domitiani Declamatore Decimus Iunius Iuvenalis, Anno Domini 2010)

 • no-profile-image

  Bart

  Met spanning heb ik uitgekeken naar de uitslag van dit proces. Met een zware steen ook op mijn maag. De burgemeester van Aalburg, van het CDA, noemde de q-koorts in zijn nieuwjaarsrede (zie site van de gemeente Aalburg). Verheugd was hij dat dit in zijn gemeente niet voorkwam. In december was het echter al bekend dat het enige bedrijf in Aalburg wel al door dit leed was getroffen. Van het CDA ben ik krokodillentranen gewend. Toch voelt het als een vuiststomp in de maag bij het lezen van zoveel gebrek aan menselijke interesse en zo inmens onkies. Een zwarte bladzijde. Wat nog te zeggen?

 • no-profile-image

  joke vd klomp

  Waarom wordt er niet ingegrepen bij wat hier gebeurt?, waarom geen oproepen om naar de bedrijven te komen met zn allen en het ruimen te stoppen?. We pikken alles maar tegenwoordig wat de regering beslist. Hoelang zal het duren eer ze mensen met een besmettelijke ziekte gaan ruimen???????.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.