Vlaanderen dringt aan op Europees standpunt Schelde

Vlaamse europarlementariërs willen dat de Europese Commissie voor 9 oktober een standpunt inneemt over het Westerscheldedossier.

Met een gezamenlijke brief hopen de negen politici van vijf verschillende partijen, van liberaal tot groen, een doorbraak te forceren.
Landbouwminister Gerda Verburg kondigde onlangs aan dat het kabinet op 9 oktober besluit of de Hertogin Hedwigepolder al dan niet onder water wordt gezet. De Vlaamse europarlementariërs vinden dat het voor die tijd duidelijk moet zijn hoe Brussel hier tegenaan kijkt. Zij worden hierin gesteund door twee natuurorganisaties.

Volgens christendemocraat Ivo Belet (CD&V) vormt de Antwerpse haven een essentieel onderdeel van het Europese vervoersnetwerk. Het getreuzel van Nederland met de verdieping van de vaargeul van de Westerschelde leidt dan ook tot grote schade. Hij schat de maatschappelijke kosten tot nu toe op 140 miljoen euro.

Lees ook: Uitsluitsel ontpoldering op 9 oktober

Of registreer je om te kunnen reageren.