2 reacties

Verburg: steun glastuinbouw alleen na groen licht Brussel

Landbouwminister Gerda Verburg wil niet zonder toestemming vooraf van de Europese Commissie een overbruggingskrediet voor de glastuinbouw mogelijk maken.

Zij is ervoor beducht dat als Brussel uiteindelijk niet akkoord gaat met de regeling geld teruggevorderd moet worden van tuinders.
Dat zei Verburg vandaag in een debat met de Tweede Kamer. In een brief die zij maandag aan het parlement heeft gestuurd, schreef zij eind volgende week te horen van Europa of een specifieke liquiditeitsoverbruggingsregeling voor de glastuinbouw mogelijk is. VVD en SGP drongen er tijdens het overleg op aan niet te wachten op toestemming, maar aan die oproep gaf Verburg geen gehoor.

Voorzitter Nico van Ruiten van LTO Noord Glaskracht is tevreden met de brief en de uitkomst van het debat. Hij gaat ervan uit dat snel na volgende week tuinders gebruik kunnen maken van overbruggingskrediet. Van Ruiten verwacht dat de nieuwe regeling zal aansluiten bij het huidige Borgstellingsfonds.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Edel Ratte

  Zij is ervoor beducht dat als Brussel uiteindelijk niet akkoord gaat met de regeling geld teruggevorderd moet worden van tuinders.

  Ze bedoelt misschien dat ze dat dan dat geld moet terug vragen van de banken met hun sale and leaseback constructies...moet niet gekker worden.

 • no-profile-image

  gert

  Zij wil haar vingers niet branden,ze verschuilt zich steeds achter Brussel of de NMA

Of registreer je om te kunnen reageren.