Redactieblog

179 x bekeken

VROM-topman ziet niets in verbrede landbouw

Wim Derksen, Chief Science van het ministerie van VROM vindt dat verbrede landbouw te weinig rendement geeft en daardoor geen toekomst biedt voor de Nederlandse agrarische sector.

Dat zei hij tijdens een congres van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM) over de toekomst van het platteland. Derksen benadrukt dat de agrarische sector niet het alleenrecht heeft op het platteland. Het gebied moet ook ruimte bieden op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Wim Thus van de Rabobank vindt juist dat er meer respect moet zijn voor de boeren en tuinders op het platteland. "Het is behoorlijk buffelen voor agrariërs, zowel in goede als in slechte tijden. Momenteel is het zelfs extra moeilijk om de crisis te overbruggen. Beheersing van kosten en het vinden van directe en indirecte rendementen is van levensbelang', aldus Thus, die ook vind dat schaalvergroting van de landbouw onvermijdelijk is voor de Nederlandse landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.