Redactieblog

Ruurd Stolp nieuwe directeur GD

Ruurd Stolp wordt per 1 november directeur van de Gezondheidsdienst voor Dieren.

Hij volgt hiermee Anton Pijpers op, die in mei decaan werd bij de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Henk van der Zwaag was in de tussentijd interim-directeur van de GD.

Stolp (55) wil er als directeur voor zorgen dat de GD producten en diensten aanbiedt die bijdragen aan het bedrijfsresultaat van dierenarts en veehouder. Het is volgens Stolp belangrijk om aan veehouders, industrie en overheid te laten zien wat de GD voor hen kan betekenen. "En daar ligt volgens mij de uitdaging voor ons bedrijf: ervoor zorgen dat wij in de wereld van morgen toegevoegde waarde en dus een plaats hebben", aldus Stolp.

Stolp was onder andere dierenarts in de Noordoostpolder. Sinds 1987 was Stolp verbonden aan diergeneesmiddelenproducent Intervet. Sinds 1997 maakte hij deel uit van de directie, vanaf 2002 tot eind 2007 was hij president van Intervet International en daarna tot eind 2008 President van Intervet Schering Plough Animal Health.

Of registreer je om te kunnen reageren.