Redactieblog

162 x bekeken

Recessie raakt alleen luxe segment

De voedingsindustrie is niet erg conjunctuurgevoelig.

Dat blijkt uit arbeidsmarktonderzoek van Aequor, kennis- en communicatiecentrum voor voedsel en leefomgeving. De invloed van de recessie op het bedrijfsresultaat, de bedrijfsvoering en de personeelsvoorziening in de voedingsmiddelenindustrie is alleen voelbaar bij producten in het luxe segment.

Aequor constateert dat bedrijven in het lage segment juist profiteren van de recessie doordat consumenten meer goedkope producten willen. Het aantal werknemers in de voedingssector was afgelopen jaar stabiel. Wel zijn er minder vaste contracten en meer flexwerkers.

Voor de komende vijf jaar wordt in de voedingsmiddelenindustrie een omzetstijging verwacht. Deze wordt met name gerealiseerd door automatisering.

Of registreer je om te kunnen reageren.