Redactieblog

Overijssel wil vergisters voor halen milieudoelen

De provincie Overijssel heeft de voorkeur voor het ondersteunen van biogasinstallaties in het behalen van de milieudoelen van 2020. Dat zegt Astrid Pap van de provincie.

"Vergisters werken met een bewezen techniek en ze zijn breed toepasbaar doordat het op grote en op kleine schaal kan. Daarnaast hebben we in Overijssel toestroom van de juiste producten uit de landbouw voor vergistingsinstallaties en bedrijven die de kennis en kunde hebben voor vergistingsinstallaties", aldus Pap op een bijeenkomst van Stimuland en Countus over Mest en Energie.

Vergisters hebben volgens Pap bovendien het voordeel dat het ook de uitstoot van andere broeikasgassen vermindert. "Er zijn ook andere bewezen technieken waarmee veel winst behaald kan worden op het gebied van duurzame energie. Sommige van deze technieken zijn al rendabel en hebben de extra ondersteuning van de provincie niet nodig."

De provincie Overijssel wil in 2020 vijftig tot honderd vergisters in de provincie hebben om hiermee 2.200 kiloton CO2 te reduceren. De provincie heeft via tenders hiervoor de komende jaren jaarlijks 2,5 miljoen euro beschikbaar. Dit geld komt voort uit de verkoop van Essent.

Of registreer je om te kunnen reageren.