Redactieblog

176 x bekeken 6 reacties

'Over tien jaar één LTO in Nederland'

Voorzitter Tammo Beishuizen van LTO Noord pleit opnieuw voor het vormen van één nationale LTO.

Dat doet hij in een interview met Weekblad Groenten en Fruit. ”LTO Noord zet in op een intensieve samenwerking in LTO Nederland. Dat is het belangrijkste. Met elkaar één stem laten horen. Eén LTO-organisatie zou mooi zijn. Ik denk dat het over tien jaar zeker zover zal zijn. Ik hoop dat het sneller kan”, aldus Beishuizen.

Volgens Beishuizen zorgt een inhoudelijk verschil tussen LTO Noord, ZLTO en LLTB voor een deel voor het uitblijven van verdere samenwerking. ”ZLTO zet meer in op plattelandsbeleid, terwijl LTO Noord het ondernemerschap centraal heeft staan”, aldus Beishuizen.

Hij hoopt dat leden zien dat de landelijk opererende vakgroepen goed werken en dat intensiever samenwerken dus mogelijk is.
ZLTO zegt in een reactie dat één LTO niet opportuun is. ”Eén landelijke LTO is nu niet aan de orde”, aldus een woordvoerder.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arie Noordam, inwoner van De Lier

  al die verschillende organisaties in de speldeknop die nederland heet is een afspiegeling van de nederlandse agrarische sector. De nood is nog lang niet hoog genoeg blijkbaar
  als iedereen nog steeds kan denken dat hij of zij het wel alleen af kan, dat zijn of haar mening de enige juiste is zal het niet veranderen
  durf eens iets nieuws, wordt het voor de verandering eens met elkaar eens en er gaat een wereld voor je open

 • no-profile-image

  Wie is er nu

  LTO Noord meer ondernemend ???? Er staat maar één ding een fusie in de weg en dat is geld. ZLTO is stinkend rijk en LTO Noord ligt aan het infuus van projectsubsidies. "LTO Noord ziet het succes van de vakgroepen", ze bedoelt vakbonden.

 • no-profile-image

  Lizzie

  Zo Zo , 10 jaar . Geweldig wat een snelheid

 • no-profile-image

  Leen

  Ik boer nu 10 jaar zonder LTO en kan het aan iedereen aanraden. 't Is alleen een grof schandaal dat de LTO'ers korting krijgen bij de produktschappen, nota-bene publiekrechtelijke organisatie's waar iedereen gelijk behandeld dient te worden.

 • no-profile-image

  iedereens belang

  ideaal!
  Utopie!
  Noodzakelijk voor de mensheid?
  Noodzakelijk voor het platteland?
  Noodzakelijk voor boer en tuinder?
  Is Lto dan tevens een vereniging van de europese boeren en wereldweide boerenbelangen?
  Kunnen de Nederlandse boeren misschien wel zonder lto?
  Als dit zo mocht zijn ;voor wie dan nog een lto?

 • no-profile-image

  tussen

  over 10 jaar zijn er toch bijna geen boeren meer. allemaal megabedrijven die rechtstreeks aan de groothandel leveren. waarvoor dan nog een lto. of er zijn geen boeren meer en we voeren alles in tegen wereldmarktprijzen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.