Redactieblog

Oppervlakte volkstuinen neemt af

De oppervlakte volkstuinen in Nederland is in tien jaar tijd met 200 hectare afgenomen.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2006 had Nederland 3.906 hectare volkstuinen. In de tien jaar ervoor moest 600 hectare volkstuin worden gesloten in verband met nieuwbouw van woningen of industrie. Tegelijkertijd is er 400 hectare nieuwe volkstuin bijgekomen. In Noord- en Zuid Holland zijn de meeste volkstuinen.

De volkstuinen nemen in omvang toe. Terwijl in 1996 een volkstuin gemiddeld nog 1,8 hectare groot was, is dat inmiddels 2,0 hectare geworden. Het aantal bezoekers van volkstuinen is eveneens sterk afgenomen. In tien jaar tijd halveerde het aantal dagbezoeken naar 1,9 miljoen in 2006.

Of registreer je om te kunnen reageren.